Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği, 2000 sonrası SGK girişlilerin emeklilik yaşının uzunluğuna ve 1 günle 17 yıl arasında değişen emeklilik sürelerine karşı mücadele ediyor. Dernek, SGK giriş tarihi ne olursa olsun, tüm vatandaşların eşit ve adil bir emeklilik sistemine dahil edilmesini talep ediyor. Bu amaçla, Türkiye'nin birçok ilinde broşür dağıtımı ve stant açma gibi faaliyetler yürüterek, yaşadıkları sorunları kamuoyuna anlatmaya çalışıyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği sahalarda!

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği (EAD) Başkan Yardımcısı Muhammet Tuluk, tüm vatandaşların sabit yaş ve prim gününde emekli olmasını amaçladıklarını belirterek, bunun için birçok ilde stand çalışması yaptıklarını iletti. 2000 sonrası SGK'lıların mağduriyeti devam ettikçe mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Tuluk, Derneğin çalışmalara ilk olarak Gebze'de başlayacağını duyurdu.

"Türkiye'nin birçok semtinde stand çalışması yaptık"

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği (EAD) Başkan Yardımcısı Muhammet Tuluk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"08.09.1999 sonrası SSK girişliler olarak yaşıtlarımızdan 17-20 fazla çalışmak zorunda bırakıldık. Mağduriyetimizin giderilmesi için Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği'ni kurduk. SSK giriş yılı farketmeksizin T.C. vatandaşı olan herkesin sabit yaş ve prim gününde emekli olmasını istiyoruz. Sesimizi duyurup mağdurlara ulaşmak için Türkiye'nin birçok semtinde stand çalışması yaptık. Ama malesef ikametimiz olan Gebze'de stand açmamız Gebze Belediyesi tarafından onaylanmamıştır. Belediyenin bu konuda hassasiyet gösterip bize destek olmasını rica ediyoruz. 2000'liler bu sekilde mağdur edildikçe gerek Ankara Meclis'te gerek Belediyelerde her yerde olmaya karar verdik. Bunun çalışmalarına da ilk olarak Gebze'de başlayacağımızı buradan duyuruyoruz."