Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz'dan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) vurgusu.  Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Ankara 3 No’lu, Ordu ve Giresun şubelerinin divan toplantısında yaptığı açıklamada, Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personellerinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.  

Talat Yavuz! Üyenin Değil Müdürlerin Başkanısın

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına memur olarak atanan ama görev tanımı belli olmayan YHS kadrosunda memur, Çaycı, temizlikçi, aşçı, bekçi, teknik işler, şöför, hammal vb. bir günde birçok ünvanın görevini yerine getiren tek bir insan mezuniyeti lise ve üstü liyakat ve kariyer sahibi 110 bin personel eğitim durumlarına göre bir üst kadroya geçmek istiyor. 

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

1965'den beri uygulanan ve 657 sayılı kanuna tabi olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı, mezun oldukları bölümlerden diplomalarının karşılığını alarak, bitirmiş oldukları okula ilşkin bölümlerde çalıştırılmayan YHS personellerine ilişkin çalışma başlatılmadı.

Talat Yavuz: Eşitsizlikler Giderilmelidir - Memur Postası

Yaptığı açıklamalarda, acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlara değinirken, gerçekleştirilen sendikal faliyetlere de değindi.  

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Akaryakıta dev zam: 8-9 lira birden artacak! Akaryakıta dev zam: 8-9 lira birden artacak!

Talat Yavuz yaptığı açıklamada, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, ek göstergelerinde artışa gidilmesi için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Yeni asgari ücret için korkutan ayrıntı: Rakamı açıklayıp uyardı! Yeni asgari ücret için korkutan ayrıntı: Rakamı açıklayıp uyardı!

EBS | Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 4 Şubesi

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, ek göstergelerinde artışa gidilmesi çözülmesi gereken konulara ilişkin çalışma başlatıklarının altını çizen Talat Yavuz, “Biz, derdi olan bir teşkilatız. Hiçbir zaman kısır çekişmelerin, yersiz kavgaların, seviyesiz tartışmaların parçası olmadık, olmayacağız. İşimize bakıyoruz. Bu tavrımızdan taviz vermeden, ilk günkü azim ve heyecanla üretmeye, hak, emek ve özgürlük mücadelemize, sendikal yolculuğumuza devam ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Toplu sözleşmelerin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Talat Yavuz, ''Anayasa Mahkemesi’nin 2 Kasım 2023 tarihli kararı da sendikal örgütlenme yasağına ilişkin tepkilerimizin haklılığını ortaya koymuş ve 4688 sayılı Kanun’un değiştirilmesinin sürece yayılmasını değil bir an önce tamamlanması gerektiğini ispatlamıştır.

EBS | Eğitim Bir Sen - Genel Yetkili Sendika

4688 sayılı Kanun’daki örgütlenme özgürlüğünü engelleyici hususların kaldırılarak sendika üyesi olabilecek kamu görevlilerinin kapsamının genişletilmesi; toplu sözleşmenin kapsam, süre, taraflar, işleyiş bakımından yeniden ele alınması, grevsiz toplu sözleşme anlayışının gözden geçirilmesi, kanunun evrensel ilke ve normlara uyumlu hâle getirilmesi için 7. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınan maddeler vakit kaybedilmeden hayata geçirilmelidir. 

Talat Yavuz: Meslek kanunu, adını hak edecek bir içeriğe kavuşturulmalıdır

Kurulduğumuzdan bu yana verdiğimiz mücadeleyle, kronikleşen birçok sorunun çözüme kavuşturulmasını, kazanıma dönüşmesini sağladık. Elbette çözüm bekleyen, hâlâ çözülememiş sorunlarımız var. Şimdiye kadar onlarca sorunu nasıl çözdüysek bunları da çözecek olan biziz. Mevcut sorunlara çözüm bulunması için var gücümüzle çalışıyoruz,'' şeklinde açıklama yaptı.