Türkiye'de son aylarda ehliyet affı  sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1 milyondan fazla kişinin kapsam altında olduğu bilinirken vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor.

Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada birlik olup etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetini kaptıran vatandaşlar meclisin açılması ile birlikte ehliyet için af talebinde bulundular. Ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar maddi sıkıntıları yaşadıklarını, iş bulamadıklarını belirtiyor. 

Bakan Uraloğlu Artvin'de: Bizim işimiz size hizmet edebilmek Bakan Uraloğlu Artvin'de: Bizim işimiz size hizmet edebilmek

Sosyal medya üzerinden hükümete çağrı yapan ehliyetini kaptıran vatandaşlar cezalarının paraya çevrilmesini ya da bir kereliğine ehliyet affı istediklerini belirttiler. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve böylelikle 10 bin sürücünün ehliyetinin geri verileceğini söyledi. Sayıları 1 milyon olan ehliyet affı mağduru vatandaşlar bu karara sosyal medya üzerinden oldukça tepki gösterdi. 

Uzun zamandır ehliyet affının çıkmasını bekleyen vatandaşlar puan affının çıkmasıyla hayal kırıklığına uğradı. Ölümlü kazalara karışmamış sürücüler, 'puan affı değil ehliyet affı' isteyerek sosyal medya hesaplarından yetkililere seslenmeye devam ediyor. Ehliyet affı mağdurları ehliyetlerine kavuşmalarının seçimde kullancakları oy üzerinde etkisi olacağını da belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu söz vermişti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Ocak'ta yaptığı, ''6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak.'' açıklamasıyla ehliyet affı mağdurlarına umut verdi. 

Twitter'da ''ŞoförünOyu Kılıçdaroğlu'' etiketiyle etkinlik düzenleyen vatandaşlar seçime çok az bir süre kalmışken bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ehliyet affı konusunun arkasında durması durumunda oylarını ona vereceğini belirten ehliyet affı mağdurları aileleriyle birlikte bir milyonu aşkın oy potansiyeli oluşturuyor.