Bankacılık endeksi günü yüzde 0,40, holding endeksi ise yüzde 0,62 oranında değer kazancıyla kapattı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 5,42 ile finansal kiralama ve faktoring sektörü gösterdi. Buna karşılık, en fazla gerileyen sektör yüzde 1,61 ile ulaştırma oldu.
Küresel piyasalarda hangi gelişmeler etkili oldu?
ABD ile Çin’in ilave gümrük vergilerini geçici olarak indirme konusunda uzlaşmaya varması, küresel piyasalarda iyimserlik yaratmaya devam etti. Ancak, söz konusu tarifelerin dünya ekonomileri üzerindeki etkilerine yönelik bazı soru işaretlerinin halen giderilemediği değerlendiriliyor.
Küresel endeks sağlayıcılarından MSCI, dünya genelinde yaptığı endeks değişikliklerini duyurdu. Açıklamaya göre, Türkiye’nin küçük ölçekli şirketler endeksine 9 hisse dahil edilirken, 4 hisse ise endeksten çıkarıldı.
Analistler, yarın İstanbul’da gerçekleşecek Rusya-Ukrayna müzakerelerinin piyasaların gündeminde ilk sırada yer alacağını vurguladı. Müzakerelerden gelecek haber akışının, piyasa yönü üzerinde belirleyici olabileceği ifade edildi.
Ekonomik veri gündeminde hangi gelişmeler öne çıkacak?
Analistlere göre, yarın yurt içinde bütçe dengesi ile haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, ABD’de açıklanacak perakende satışlar ile İngiltere ve Avro Bölgesi’nde büyüme verileri yatırımcılar tarafından yakından izlenecek.
ABD’deki perakende satışlar verisinin, ülke ekonomisinin mevcut durumu hakkında ipuçları verebileceği belirtiliyor. Teknik analiz açısından BIST 100 endeksi için 9.800 ve 9.900 puan seviyeleri direnç noktaları olarak öne çıkarken, 9.600 ve 9.500 puan seviyeleri ise destek olarak değerlendiriliyor.