Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, uzman çavuşların taleplerini bildiğini ve Meclis kapanmadan uzman çavuşların haklarının verilmesi gerektiğini ifade etti. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Konuyu yakından takip ettiğini belirten Altunsoy, Uzman çavuşlar da, astsubay ve subaylar gibi atama şartlarına sahip olmalıdır, vatan savunmasının sözleşmesi olmaz, dedi. 

3269 sayılı kanunun, TBMM kapanmadan önce rezive edilmesini isteyen Mahmud Altunsoy, Meclis'in kapanmasına sayılı günler kaldı kahraman uzman çavuşlarımızın sesini duyun, özlük haklarını düzeltin. Bu kahraman arkadaşlar, vatanın dağında, taşında beka mücadelesi veriyorlar. Bu kahraman uzman çavuş arkadaşlara özlük hakkını vermek boynumuzun borcudur, diyen Altunsoy Meclis kapanmadan yasal düzünlenmenin yapılması, gerektiğini söyledi.

TSK'nin bel kemiği olan uzman çavuşların, orduevine giremediğinin altını çizen Altunsoy, orduevlerinin uzman çavuşlara da açılmasını ailesiyle, eşiyle, çocuğuyla girip vakit geçirmesini, zaten onların da TSK personeli olduğunu durumun ülkemiz için de faydalı olacağını vurguladı.

Haksız uygulamalara son verilmesi gerektiğini tekrar eden Enerji İş Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, uzman çavuşlar vatan için kurşuna vücudunu siper etmiş kahramanlardır. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz, uzman çavuşlara kadroyu çok görmeyin Türkiye Büyük Millet Meclisi kapanmadan bu kahramanların sorunlarını çözün, dedi.