Türk Silahlı Kuvvetleri'nde belli bir süre başarıyla görev yaptıktan sonra ailevi ve sağlık sebeplerinden dolayı istifa etmek zorunda kalan, ardından atanamayan uzman çavuşlar, yıllardır aldıkları eğitim ve deneyimleri doğrultusunda devlet kurumlarında görev bekliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olarak hizmet vermiş olan bu bireyler, ailevi sebepler ve sağlık durumları nedeniyle aktif görevlerine devam edemediler ancak sahip oldukları disiplin, liderlik, ve mesleki becerilerle devlet hizmetine devam etmeye kararlılar.

Eski uzman çavuşlar devlet kurumlarındaki çeşitli pozisyonlarda görev yapabilecekleri bir genel atama bekliyor. Eğitimleri ve tecrübeleriyle uyumlu olarak yetkililerden gerekli adımların atılmasını talep ediyorlar.

Eski uzman çavuşlar, ülkemizin çeşitli ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretebilecek birikime sahip olduklarını vurgulayarak, devlet kurumlarının bu nitelikli bireyleri değerlendirmelerini ve hizmete sunmalarını talep ediyorlar.

Ayrıca, askeri disiplini sivil hayata başarılı bir şekilde adapte edebileceklerini ve devletin hizmet alanlarında daha güçlü ve etkili olabilmek için var güçleriyle çalışmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar.

Atamaların, uzman çavuşların yıllarca süren disiplinli eğitim ve hizmetlerinin bir devamı olarak görülmesi gerektiğini belirten uzmanlar, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak, toplumsal hizmetlerde yer almak ve sahip oldukları değerleri sivil alanlarda da kullanarak ülkeye hizmet etmek istediklerini dile getiriyorlar.

Devlet kurumlarının, bu nitelikli bireyleri değerlendirme ve istihdam etme hususunda adım atmaları, hem uzman çavuşların yeniden iş hayatına katılımlarını sağlayacağı hem de devlet hizmetlerine katkı sunacak önemli bir adım olarak nitelendirileceği düşünülüyor. 

Seslerini duyurmaya çalışıyorlar!

Mesleklerine geri dönebilmek adına ATAUZDER (Atanamayan Uzmanlar Derneği)'in öncülüğünde bir araya gelen uzman çavuşlar, sosyal medya, basın ve diğer iletişim mecraları üzerinden yetkililere seslenmeye çalışıyorlar.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

ATAUZDER, sosyal medya hesapları üzerinden kampanyalar düzenleyerek, yetkililerin ve medyanın dikkatini çekmeyi çalışıyor.

ATAUZDER Genel Başkan Mustafa Gündeşli, konuya ilişkin basın açıklaması yaparak eski uzman çavuşların memur olarak atanması talebinde bulundu.

Gündeşli," Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz Eski Uzman Çavuşlar, devletimizin kanunla vermiş olduğu atama hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz. Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve boş kadro olmaması söylemi ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir Bundan dolayı aileler zor durumda yuvalar dağılmaktadır."

"Bizler, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız. Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.
Bu sorunu gidermek için vatan uğrunda bedel ödeyen kahramanlara destek olmanızı ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmanızı rica ediyoruz. Bu konuda kamuoyunun farkındalığını artırmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve yaşadığımız sıkıntıları gidermek için desteğiniz çok önemlidir.
TBMM'de sayısız milletvekilleri ile görüşmeler sağladık ve olumlu sonuçlar aldık. Bizler haklı mücadelemizde siz saygıdeğer basın yayın kuruluşlarından bizlere destek vermenizi rica ediyoruz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.

ATAUZDER'in çağrısıyla, atanamayan uzman çavuşların sesi daha geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.