EYT tasarısı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kapsayıcı olacağını söylemişti. Ancak tasarı şle beraber yeni bir mağduriyet çıkmış oldu. 8 Eylül 1999 öncesi SSK girişi olmayan vatandaşlara emeklilik kapısı tamamen kapatıldı. 

" Staj ya da çıraklık sigortasında bir işveren yok"

Bilgin, stajın bir eğitim faaliyeti olduğunu belirterek "Burada bir iş söz konusu değil, bu nedenle de bir mağduriyet olamaz. Staj ya da çıraklık sigortasında bir işveren yok. Anayasamız işveren olmadan iş akdinin gerçekleşemeyeceğini açıkça belirtiyor o yüzden herhangi bir mağduriyet olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

Staj mağdurlarından sert tepki

Staj mağdurları, Bilgin'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. i. Haftada 5 gün, bazen günde 12 saat çalıştıklarını hatırlatan staj mağdurları, "bu iş değilse iş nedir?" diyerek tepki gösterdi. Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Türkiye'nin pek çok şehrinde toplanarak Vedat Bilgin'i istifaya davet etti.

Emeklilik yoksa oy da yok 

Yaşadıkları mağduiyetin en kısa sürede çözülmesini bekleyen staj mağdurlarıi iktidarın kendilerini görmezden gelmeye devam etmesi durumunda genel seçimlerinde buna göre oy kullanacaklarını belirtti.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

Staj mağdurlarına destek veren isimler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.