Başkan Erdoğan EYT için "2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." açıklamasının ardından EYT düzenlemesi merakla beklenen konular arasında yer alıyor. 

AK PARTİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin canlı yayında açıklama yaptı. Zengin, 'EYT Meclis' Aralık'ta kesin gelecek. Görüşmeler Ocak ayına kalabilir.' ifadelerini kullandı.

-EYT düzenlemesinde emeklilikte kıdem tazminatu almak için kaç yıl almak gerekiyor?

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Çıkacak yasayla beraber emekli omak için dilekçe veren çalışanlar kıdem tazminatını mevcut çalışanlar gibi alabilecek. Aynı iş yerinde veya aynı işverene bağlı iş yerlerinde bir yıllık çalışma süresi olan kıdeme hak kazanıyor. Yani en sonki iş yerinde çalışma süresi ister 1 yıl olsun ister 10 yıl, EYT kapsamında emekli olacak bütün çalışanların kıdem tazminatı hakkı korunacak. 

-EYT düzenlemesinden sonra kıdem tazminatı nasıl hesaplanacak?

EYT düzenlemesinden sonra kıdem tazminatı hesaplanırken, son brüt maaş hesabındaki kazancın yanı sıra yıl içinde ödenen tüm nakit paralara bakılacak. İkramiye, yemek parası, kıyafet parası, görev tazminatı, kasa tazminatı gibi düzenleme brüt ücrete eklenecek. 

Fazla mesai, yıllık izin ücreti, doğum, evlenme yardımı kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilmiyor. İşçinin düzenli olarak aldığı teşvik primi telif ödemeleri ise hesaplamada dikkate alınıyor.