750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BilginEYT düzenlemesiyle ilgili sorulan soruya, "EYT' lilerin Martın 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum" demişti.

"EYT ile ilgili 9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesi mümkün olur mu?"

Bakan Vedat Bilgin, "Olmaz, çünkü EYT dediğimiz şey, 8 Eylül'de geçerli olan yasanın değiştirilerek yaş şartı konulması. Dolayısıyla bu tarihte çalışan olması lazım ki o yaşa takılsın" cevabını verdi.

EYT düzenlemesi ile yaş şartının kaldırıldığını belirten Bakan Vedat Bilgin, stajyer ve çıraklar konusunda şunları açıkladı: "Staj yapanlar, iş yerinde çalışma ilişkisi kurmuyorlar, iş akdi gerçekleşmiyor. Dolayısıyla işveren onlar için prim ödemiyor. Yani onlar için geçerli olan bir durum değil. Onlar bir eğitim için gidiyorlar oraya. O eğitim sürecinde başlarına bir şey gelmesin diye devlet onlara sağlık sigortası yatırıyor, koruyucu sigorta düzenlemesi yapıyor. Onunla iş akdini birbirine karıştırmamak lazım. Orada öyle bir karışıklık var. Borçlanma vesaire bunlar söz konusu değil. İşvereniniz kim olacak, kimin adına borçlarınızı yatıracaksınız? Yani iş akdinin gerektirdiği şartların ve standartların hiçbirisi onlarda söz konusu değil."

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “EYT kanunu Bütçe Komisyonu'na gelmesi için imzaya açıldı. Bütçe komisyonuna geldikten sonra burada yasallaşıp genel kurula getirilip oylanacak. Yasayı Resmi gazetede görünceye kadar mücadeleye devam . Bir adım daha yaklaştık. Hak sahiplerine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.