Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yasanın kabul edilmesinin ardından birkaç günlük farkla yasa kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK'lı vatandaşların yaşadığı mağduriyet devam ediyor. 

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için bir çalışma yapılmasını talep ediyor.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

2000 sonrası SGK'lılar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Kulis bilgilerine göre hükümetin 2000 sonrası SGK mağdurları için de bir adım atacağı konuşulurken seçim öncesinde mi yoksa seçim sonrasında mı harekete geçileceğine dair bir açıklamada bulunulmadı. 

Hükümetin 2000 sonrası SGK mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor.