İtalyan basınından Tutto Mercato'da yer alan habere göre bir dönem Fenerbahçe'de sportif direktör olarak görev yapan Damien Comolli, İtalyan devi Milan'ın yeni CEO'su olmaya aday.

Transfer teknikleri başarılı bulundu

Haber detayında Damien Comolli'nin, oyuncu transfer etme tekniklerinin Milan yöneticileri tarafından başarılı bulunduğu belirtildi. Bu sebeple İtalyan ekibinin, Comolli'yi CEO olarak getirmekte istekli olduğu kaydedildi.

Comolli ve Furlani birlikte çalışacak

Milan'ın şu anki CEO görevini Giorgio Furlani üstleniyor. Haberde Kırmızı-Siyahlıların yeni bir proje için Damien Comolli'yi CEO olarak getirmek istediği ancak Furlani'nin de bir başka pozisyonda kulüpteki görevine devam edeceği yazıldı.

Fenerbahçe'de görev aldı

Damien Comolli, Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı seçilmesinin ardından sportif direktör olarak sarı-lacivertli ekipte görev aldı. Comolli, 2018-19 sezonundan 2019-20 sezonu Ocak ayına kadar sportif direktörlük görevini yürüttü.

Comolli döneminde 38 milyon Euro bonservis ödendi

41 milyon Euro bonservis kazandırdı

Sarı-lacivertliler, Damien Comolli döneminde 30 futbolcuya 38,6 milyon Euro bonservis harcaması yaparken, 24 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Kanarya, bu isimlerden ise toplamda 41,1 milyon Euro bonservis bedeli kazanmayı başardı.

FC Toulouse'un başkanı oldu

Damien Comolli'nin Fenerbahçe'nin ardından sonraki durağı ise Fransa oldu. Comolli, 2020-21 sezonunda Ligue 2 ekiplerinden FC Toulouse'un başkanı oldu. 

FC Toulouse, Damien Comolli başkanlığında Ligue 1'e yükselmeyi başardı. Fransız ekibi bu sezon Ligue 1'de 27 maçta 32 puan topladı ve 11. sırada yer aldı.