Bakan Tekin açıkladı! Öğretmene yönelik şiddete kanun geliyor Bakan Tekin açıkladı! Öğretmene yönelik şiddete kanun geliyor

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan fizik öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen meslek-teknik öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Fizik öğretmenleri de mezun sayısının her yıl artmasının yanında yetersiz atamalar nedeniyle yığılmalar meydana geldiğini belirtiyor. Atanma sayısı yetersizken her yıl yeni mezunlarla rakiplerinin artmasına tepki gösteren fizik öğretmenleri atamaların artırılmasını talep ediyor.

Fizik öğretmenleri yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getiriyor:

Fizik öğretmenlerinin 20 yıllık mağduriyetini de dile getirirsenin çok memmun olurum. Fizik öğretmenlerinden başka  20 yılda 7 defa 0 atama almış branş yok. 

20 yılda 12.972 liseye toplam 5229 Fizik Öğretmenin ataması yapılmıştır. Bizler vatanımıza, milletimize, öğrencilerimize faydalı olmak adına kontenjanlarımızın arttırılmasını ve 2023 KPSS puanıyla 3 bin Fizik Öğretmeninin atanmasını talep ediyoruz.

TEKNOFEST, TÜBİTAK,İHA,SİHA, MMU KAAN, ANADOLU GEMİSİ gibi Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluş için bilimin temeli olan Fizik Bilimi şarttır. Çağdaş Medeniyetler Seviyesine ulaşabilmek ve ülkemizi daha güçlü şekilde ileriye taşıyacak öğrencileri yetiştirebilmek için fizik dersine alanında uzman, Teknofest gençliğine ışık olan ve yol gösteten Fizik Öğretmenlerinin ataması mecburidir. Bununla birlikte okullarımızda laboratuvar dersleri konularak öğrencilerimizle yaparak- yaşayarak- uygulayarak- keşfederek bilimi sevdirerek onlara yön gösterecek ve onların yapacağı çalışmalarla ülkemiz daha ileri seviyeye taşınacaktır. Bu nedenle bilim sevdirilerek öğrencilerimizle buluşmak için fizik öğretmenlerinin atama sayısı arttırılmalıdır!