HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİ

Binbir emekle kazanıp binbir zorlukla okuyup mezun oldukları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları fizyoterapistler, senelerdir gerekenin çok altında yapılan fizyoterapist istihdamlarindan yorulmuş bulunmaktadır. O kadar emek verip 90 ve 90 üstü puan almış fizyoterapistler atanamama endişesi taşıyor. Mezun sayısı 47.000 olan ve her yıl 7000'e yakın yeni mezun veren fizyoterapistler 2014-2020 arası 2289 kişi atanmasına tepki gösteriyor. Son olarak 490 alım yapılması sonucunda özel sektöre yönelen fizyoterapistler şartların asgariye düştüğünü ve düşmeye de devam ettiğini belirtiyor.

İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro müjdesi geliyor mu? İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro müjdesi geliyor mu?

FİZYOTERAPİSTLER HAK ETTİKLERİ KADROLARA YERLEŞMELİ

Fizyoterapislerin yapacağı işin, bu işle alakası olmayan meslek gruplarına yaptırılması hem fizyoterapistlere hem de doğru tedaviden mahrum kalan hastalara haksızlık olduğu ve bu haksızlığın giderilmesi için atama bekleyen binlerce fizyoterapistin bir an önce hak ettiği kadrolara yerleşmeleri bekleniyor. Yoğun bakım, hastane, Aile sağlığı Merkezleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzur evleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, uygulama okulları, rehberlik araştırma merkezleri ve sağlık turizmi gibi birçok alanda çalışabilen fizyoterapistler istihdam için bu seçeneklerin sonuna kadar değerlendirilmesini talep ederek yetkililere sesleniyor.