Eskişehir’de bir Memur Sendika Başkanının sosyal medya hesabı üzerinden işçinin maaşını eğitim üzerinden eleştirdi. Yaptığı paylaşım Öz Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul Şube Başkanları ve Eskişehir Şube Başkanı tarafından büyük bir tepki aldı. 

Öz Sağlık İş Sendikası; İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Murat Kaytaran, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç, İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu, İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Temel Yazıcı, Eskişehir Şube Başkanı Filiz Taşdelen, Eskişehir’de bir Memur Sendika Başkanının  yaptığı paylaşımı üzerine sağlık çalışanlarının sorunlarına aynı açıdan baktıkları bir sendika tarafından yapılmış olmasını anlaşılır bulmadıklarını belirttiler.

Covid-19 salgını iki yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Tüm dünyaya yayılan ve etkisini gösteren salgınla mücadele eden sağlık çalışanları büyük bir özveri ile işlerini yapmaktadır. Bu nedenle ' çalışan mı ya da memur mu' diye ayrım yapılmaksızın görevlerini yapan ve 'Sağlık Ekip İşidir' anlayışıyla mücadelerine devam eden sağlık işçilerinin, ücretlerinde düzenleme yapılması sevinçle karşılanması gerekirken Eskişehir’de bir Memur Sendika Başkanıl tarafından eleştirilmesi kendisine yakışan bir davranış değildir. Bununla birlikte eleştiri sınırlarını aşmakla kalmayıp işçi-memur ayrımına varan paylaşımı Öz Sağlık İş Sendikası tarafından tepkiye yol açtı.

Öz Sağlık İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Filiz Taşdelen, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin şu sözlere yer verdi:

" Bugün sosyal medyada yayınlanan ve sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmını derinden üzen bir açıklamanın, özellikle kardeş dediğimiz, sağlık çalışanlarının sorunlarına aynı açıdan baktığımız bir sendika tarafından yapılmış olmasını anlaşılır bulmuyoruz.

2 yılı aşkın bir zamandır devam eden pandemi ortamında “Sağlık Ekip İşidir” anlayışı ile devam ettirdiğimiz büyük mücadele, sağlık çalışanları işçi mi- memur mu diye bakılmaksızın sürdürülmektedir.

Yıllardan beri kamu işçisi olarak çok düşük ücretlerle hizmet veren sağlık işçilerinin emeklerinin daha yeni yeni fark edilmesi, ücretlerinde düzenleme yapılması, diğer sağlık çalışanları tarafından da sevinçle karşılanması gerekirken, bizleri örnek göstererek, bizleri hedef alarak kendi maaşlarının düşüklüğünü gündeme sunmak, ilgili sendika başkanı ve mensuplarına hiç yakışmamıştır.

Bir defa çalışanları maaş üzerinden ayrıştırmak, ötekileştirmek sağlık emekçisinin tümüne birden saygısızlıktır.

Aslolan işçi niye bu kadar alıyor demek değil, doktoruyla, hemşiresiyle diğer meslek gruplarıyla birlikte sağlık çalışanı memur hak ettiğini alamıyor demektir.

Bu ifadeler çalışma barışını bozacak, hak mücadelesine nifak sokacak açıklamalardır. "dedi.

'Kasıtlıdır, yanlıdır, yanlıştır'

Kamu Çerçeve Protokolü’nde yetkili sendika olarak verdiğimiz mücadele sonrasında elde edilen mali haklarla biraz olsun rahatlayan sağlık işçisinin Sendikamızca imzalanan Sağlık Bakanlığı Toplu Sözleşmesi ile üzerine almış olduğu yeni mali ve sosyal haklardan rahatsızlık duymak, emekten, emekçinin kazanımından rahatsızlık duymakla eş değerdir.

Taşerondan kadroya geçirilen işçilerin pek çoğunun lise, ön lisans-lisans mezunu olduğunu bilmemek, yüksek lisans yapanları görmemek, hatta aralarında doktora öğrencisi ve mezunlarının varlığından habersizmiş gibi davranmak ve işçiyi küçümseyen açıklamaları yaymak “kardeş” dediğimiz sendikanın Eskişehir başkanı sıfatına da hiç yakışmamıştır.

Öz Sağlık İş Sendikası olarak hak mücadelesinde elde edilmiş olan başarının küçümsenmesi, yok sayılması anlamını da taşıyan bu sözler etik anlayışa da aykırıdır.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

'Kendilerinin hiç sıkılmadan hedef gösterdiği işçiler olarak biz aynı şeyi yapmayacağız'

Mademki sağlık işi ekip işidir o halde memur kadrosu bulanan sağlık çalışanları da hak ettikleri maaşları almalıdırlar. Bu konuda sendika olarak belki daha fazla mücadelede etmeleri gerekmektedir. Elde edilemeyen başarıların sorumlusu biz değiliz.

'Hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının ücretlerini işçi ile kıyaslayan bir anlayışı reddediyoruz'

Bizler kamuda çalışan sürekli işçiler olarak özellikle pandemi ortamında omuz omuza mücadele ettiğimiz doktorundan hemşiresine bütün kamu çalışanlarının hak ettikleri maaş/ücreti alabilmesi adına ortak mücadele etmekten geri durmayacağız.

Siz istediğiniz suçlamaları getirebilirsiniz, ancak bunun memur-işçi sağlık çalışanı arasında bir karşılığı olmadığını da biliniz.

İlginizi çekebilir