Polonya polisi, pazar günü yaptığı açıklamada, sınırdaki durumun giderek gerginleşmesiyle birlikte, yaklaşık 50 kişilik bir göçmen grubunun Belarus sınırındaki savunmayı geçerek Starzyna köyü yakınlarında Polonya'ya girdiğini söyledi.

Türkiye'yi sarsan Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Zanlının babası tutuklandı Türkiye'yi sarsan Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Zanlının babası tutuklandı

Binlerce göçmen, Avrupa Birliği'ne geçme umuduyla Belarus'a gittikten sonra kendilerini sınırda dondurucu ve zor şartlar altında buldular .

Avrupa Birliği, Minsk'i uyguladığı yaptırımlar konusunda bloğa baskı yapmak için krizi yönetmekle suçluyor, ancak Beyaz Rusya bu suçlamaları her seferinde reddetti. Bölgedeki bazı ülkeler , soğukluğun askeri bir çatışmaya dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Podlaska polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada, dün saat 17.00'den önce Starzyna yakınlarında yaklaşık 50 kişi Polonya'ya girdiğini ve 22 Irak vatandaşının tutuklandığını söyledi. Ayrıca polis, cumartesi akşamı sınırdan geçmeye yönelik ayrı bir girişim sırasında saldırıya uğradıklarını ve bir polis memurunun üzerine bir taş atıldıktan sonra kaskının hasar gördüğünü söyledi.

Polonya Sınır Muhafızları, cumartesi günü toplamda 223 adet yasadışı yollardan sınır geçme girişimi olduğunu söyledi.

 

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

İlginizi çekebilir

Editör: Editör Işçihaber