Kazı Haberleri

kazı haberleri ve güncel kazı gelişmeleri, kazı ile ilgili tüm video, kazı fotoğrafları ve kazı haberleri İşçi Haber sitemizde


Bartın

Bartın'ın Amasra ilçesinde lojman inşaatı için gerçekleştirilen sondaj kazısında, Roma dönemine ait eserler bulundu.

Eskişehir

Eskişehir'in Sivrihisar ve Seyitgazi ilçelerinde izinsiz bir şekilde kazı yapan 7 şüpheli gözaltına alındı.

Kültür-sanat

Arkeoloji dünyasında neler oluyor? Her gün yeni bir keşfin ortaya çıktığı arkeoloji dünyasından bu haftanın en önemli keşifleri haberimizde.

Kültür-sanat

İzmir'deki antik kentlerle Yeşilova ve Ulucak höyüklerinde arkeolojik kazılar devam ediyor. Her geçen gün başka bir "hazine" ortaya çıkıyor.

Kültür-sanat

Şanlıurfa Göbeklitepe'deki kazıların başkanlığını yapan Prof. Dr. Necmi Karul, koruma çalışmaları esnasında beton kullanıldığı iddialarına yanıt verdi.

Kültür-sanat

Denizli'de geçmişi milattan önce 16. yüzyıla kadar uzanan höyükte yaşam kalıntıları ve 3 bin 500 yıllık üzüm çekirdeği kalıntısı bulundu.

Gündem

İstanbul'da gizlice bir binanın zemininde kazı yaparak kaçak kat inen şahıs, sevk edildiği adliyede savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aydın

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde tümülüs mezarlarında iş makineleriyle kaçak kazı yapan 8 kişi gözaltına alındı.

Gündem

İstanbul Büyükçekmece'de inşaat alanında yapılan kazıda 4 kişiye ait iskelet ve metal paralar bulundu.

Kültür-sanat

Mardin'in Dargeçit ilçesinin Ilısu Mahallesi'ndeki Boncuklu Tarla'da yürütülen kazı çalışmasında 12 bin yıllık "kamu binası"nın kalıntıları bulundu.

Gündem

Düzce'nin milattan öncesine dayanan tarihinin gün ışığına çıkarıldığı Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında Apollon heykeline ulaşıldı.

Genel
Reklam Bloğu
//