Başkent Dakka'da bir protestocu olan Amanullah Aman, "Bugün burada Hindistan hükümet yetkilileri tarafından peygamberimize yapılan hakareti protesto etmek için toplandık" dedi. "Onlara idam cezası istiyoruz" Şehirdeki kalabalıklar Modi'yi kınayan ve Müslüman inancının düşmanlarını "dikkatli olun" diye uyaran sloganlar attı.

Hindistan'da bir iktidar partisi yetkilisinin Muhammed Peygamber hakkında ülkeyi diplomatik bir fırtınaya sürükleyen açıklamalarıyla alevlenen Cuma namazından sonra Müslümanlar, Asya'nın dört bir yanında büyük protesto gösterileriyle sokaklara döküldü.

Geçen hafta Başbakan Narendra Modi'nin iktidar partisinin bir sözcüsünün bir televizyon münazara programında peygamber ile en genç karısı arasındaki ilişki hakkında yorumda bulunmasından bu yana İslam dünyasını öfke sardı .

O zamandan beri yaklaşık 20 ülke Hintli büyükelçilerini çağırdı ve parti, yetkiliyi saflarından uzaklaştırarak ve tüm dinlere saygı duyduğunda ısrar ederek hasar kontrolüne geçti.

Cuma günü , polisin öğle namazından sonra Bangladeş genelinde 100.000'den fazla kişinin seferber olduğunu tahmin etmesiyle, fırtınaya yanıt olarak şimdiye kadarki en büyük sokak mitinglerini gördü.

Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti

Başkent Dakka'da bir protestocu olan Amanullah Aman , "Bugün burada Hindistan hükümet yetkilileri tarafından peygamberimize yapılan hakareti protesto etmek için toplandık, onlara idam cezası istiyoruz." dedi.

Şehirdeki kalabalıklar Modi'yi kınayan ve Müslüman inancının düşmanlarını "dikkatli olun" diye uyaran sloganlar attı.

Pakistan'da, küfür karşıtı mitingleriyle ülkeyi sık sık felç etmesiyle tanınan radikal bir dini parti, Cuma namazından sonra kalesi Lahor'da yürüyüş düzenledi .

Daha önce yasaklanmış bir grup olan Tehreek-e-Labbaik Pakistan'ın yaklaşık 5.000 destekçisi , şehir merkezinde protesto yapmak için bir araya gelerek hükümeti Hindistan'a karşı daha güçlü adımlar atmaya çağırdı.

Hindistan'ın 200 milyonluk Müslüman azınlık topluluğunun üyeleri, Yeni Delhi'deki 17. yüzyıldan kalma Jama Mescidi camisinin basamaklarında toplanan büyük bir kalabalıkla çeşitli şehirlerde gösteriler düzenledi .

Başkentin başka bir yerinde, sosyal medya görüntüleri prestijli Jamia Millia Islamia üniversitesinin öğrencilerinin Nupur Sharma'nın bir kuklasını yaktığını gösterdi - yorumları öfkeye neden olan Bharatiya Janata Partisi sözcüsü.

Hindistan tarafından yönetilen Keşmir'deki yetkililer , huzursuz bölgenin internet bağlantılarını kesti, camilerde namaz kılınmasını kısıtladı ve Cuma günü sokağa çıkma yasağı getirdi.

Bölgenin en büyük şehri olan Srinagar'da kendiliğinden kapanma, iş yerlerinin kapandığını ve protestocuların peygambere " saygısızlığa " karşı misilleme çağrısında bulunduğunu gördü.

Ve dünyanın en büyük Müslüman çoğunluklu ülkesi Endonezya'da, yaklaşık 50 protestocu Jakarta'daki Hindistan büyükelçiliği önünde bir miting düzenledi.

Protesto koordinatörü Ali Hasan AFP'ye verdiği demeçte , " Hindistan hükümeti Müslümanlardan özür dilemeli ve bu açıklamaları yapan politikacılara karşı katı önlemler almalı" dedi.

Bu haber ANews'den alınmıştır.