Yurt dışına seyahat etmek için başvuru yapan vatandaşların vize reddi sorunu yaşamalarının ardından, Hüseyin Akgün'den tepki gecikmedi. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a seslenen Akgün, mülteci muamelesi gören vatandaşların sorunları çözülerek, hızlı ve yeni politikalar geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Yurt dışına gidip Türkiye'yi ülkelere tanıtmak isteyen vatandaşlar, vize engeli ile karşı karşıya. Bu süreçte binlerce Euro para harcayan insanların çabalarının karşılığını alamaması vatandaşın tepkisine neden oldu. Birçok ülkeye kaçak olarak girilmesi, ülkelere seyahat etmek için binlerce Euro para harcayan vatandaşları çileden çıkarttı. Emeklerinin karşılığını almak isteyen vatandaşlar, reddi itiraz ederek tekrardan başvuruda bulundu.

Avrupa ülkeleri ise ülke güvenliğini güvence altına alıp, dışişleri bakanlıklarına gönderilen evrakları reddetmektedirler.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

HÜSEYİN AKGÜN VİZE REDDİ YAŞAYAN VATANDAŞLARIN SESİ OLDU!

Yurt dışına seyahat etmek için başvuru yapan vatandaşların vize reddi sorunu yaşamalarının ardından, Hüseyin Akgün'den tepki gecikmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, Türkiye'deki pasaportların hiçbir avrupa ülkesi girişinde geçerliliğinin olmamasına vurgu yaptı. Ülkelerin Türk vatandaşlarına mülteci muamelesi yaptığını söyleyen Hüseyin Akgün Şunları Kaydetti: 

''Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, ülkemizin son 22 yılda geldiği son durum pasaport diye taşıdığımız bu kimliklerin hiçbir avrupa ülkesi girişinde geçerliliği kalmamıştır.
Enflasyonu tavan yapmış ülkeler bile Türk Pasaportu taşıyan vatandaşlarımıza mülteci muamelesi yapmaktadır, kaldıki o mülteciler bile avrupa ülkelerine gidebilirken bizim vatandaşlarımız vize reddiyle karşılaşmaktadır.
Vize reddi ülkelerin itibarına yapılan saldırıdır. Önce ülkemizin uluslararası arenada itibarını tekrar geri kazandırmak ve pasaportumuzu Dünya'nın en güçlü pasaportları arasına sokmak için hızlı ve yeni politikalar geliştirilmelidir.'' diyerek desteğini dile getirdi.