Sendika hakkı, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı Anayasa'da yer alan sosyal haklardan olup hükümetler bu hakları güvence altına almakla yükümlüdür. 2. evrensel sendika hakkı olan; örgütlenme özgürlüğü, özgür toplu iş sözleşmesi ve grev hakları bir bütündür. Ancak İstanbul Anadolu Yakası İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Atık Su Arıtma Tesisleri işçileri sendikal haklarını kullandıkları gerekçesiyle tehdit ve mobbing'e maruz kalıyor.

İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri taşeron işçileri uzun zamandır sendika üyesi olmaları sebebiyle hem İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı tarafından hem de taşeron Alkataş A.Ş. müdürleri tarafından mobbing'e maruz kaldıklarını dile getiriyor.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Ağır iş kolunda tehlikeli şartlar altında görev alan işçiler bağlı bulundukları sendikalardan istifa etmeleri halinde şartnamede belirtilen zam oranını, istifa etmemeleri halinde ise %20 zam alacakları şartıyla karşı karşıya bırakıldı.

İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri işçileri yaşadıkları mağduriyetin en üst mecralara kadar duyulmasını ve sorunun çözümü için adımlar atılmasını bekliyor. En temel haklarından biri olan sendikalaşmaya görünmez bir elle engel olunmasını kabul etmeyen işçiler çalışma hayatlarında daha fazla haksızlığa maruz bırakılmadan çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve emeklerinin karşılığını alabilmeyi talep ediyor.