20 yıl aradan sonra Euro ve Dolar'ın eşitlenmesi döviz piyasalarında olduğu gibi altın piyasalarında da dengeleri değiştirdi. Ellerindeki Dolarları altına çevirmek isteyen vatandaşlar ise bu işlemin en zararsız yolunu aramaya başladı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar hızla yükselirken ve ons altın fiyatlarında düşüş yaşanırken dolar ile altın alma yatırımının Türkiye'de en nasıl zarar etmeden yapılacağını açıkladı:

"Bugün pariteyi nasıl yaparız, elimde dolarım var nasıl değerlendirebilirim, düşüşler fırsat mıdır, altın ve gümüşün ons fiyatındaki düşüşler fırsat mıdır, elimde TL var, alım yaparak varlıklarımı koruyabilir miyim sorularının cevabını vermeye çalışacağım.

Elinde dolar bulunduran, bugünlerde oldukça şanslı. Çünkü altın ons ve gümüş ons fiyatında da ciddi düşüşler yaşandı. Şu anda gram altın/TL fiyatı yüksek. İçeride düşmüyor. Ekranlardakinin aksine gram altın/TL fiyatı şu anda 981 lira. Serbest piyasalara geldiğinizde o televizyonlardaki rakamların geçerli olmadığını göreceksiniz. Gram altın/TL için söylüyorum bunu ama paritelere baktığınızda dünya ucuz altın almaya devam ediyor. Dünyada dolarla emtia alanlar, şu anda dünyada ucuz altın topluyorlar.

Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti

Temmuz ve ağustos aylarında 950-1000 lira aralıkları korunacaktır. Dolar/TL kurunda 17-18 TL aralığı, gümüş gramda 10-11 lira aralığı devam edecek. Temmuz ve ağustos ayında çok bir şey beklememek gerekiyor. Elinde dolar bulunduran yatırımcısı parite işlemi ile altın alırsa, ucuz altın alma şansına sahip olacaklar."