Altın, tarih boyunca ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak bilinir ve birçok yatırımcı tarafından tercih edilir. Alanında uzman İslam Memiş, altının yatırımcılara sunduğu bilgileri ve özellikle çarşamba gününe dikkat çekerek ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için önemli açıklamalarda bulundu.

Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir

Belirsizliklerin arttığı, piyasaların dalgalı seyrettiği günlerde, altının değer saklama özelliği ve küresel ekonomik belirsizliklere karşı gösterdiği direnç nedeniyle yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Memiş, özellikle çarşamba günlerinin altın piyasası için önemli olduğunu belirtti.

Uluslararası piyasalarda ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının merakla beklenildiği bir dönemde, altın yatırımcıları tedirgin bir bekleme sürecine girmiş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan rallinin ardından altın piyasasının volatil bir seyir izlediğine dikkat çeken finans uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, yükselişlerin ardından düşüşlerin kaçınılmaz olduğunu ve altın piyasasının mevcut durumunda 1980 destek seviyesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Altın fiyatlarının bu seviyenin altına düşmesi durumunda, daha büyük bir düşüş trendinin başlayabileceğini ifade etti.

Bu belirsiz dönemde, İslam Memiş, "Bu fırsat bir daha gelmez" diyerek, Fed kararının öncesinde altına yatırım yapmanın en doğru zaman olduğunu vurguladı. Özellikle çarşamba günü açıklanacak Fed kararıyla birlikte altın piyasasında yukarı yönlü sıçramaların yaşanabileceği ihtimaline karşı yatırımcılara pozisyon almalarını önerdi.

Memiş şu ifadelere yer verdi: "Bu hafta alım noktasında ne alırsanız alın oldukça ucuz. Şu anda borsa ve dolar ucuz ancak altın fiyatları bedava. Bu fiyatlar her zaman gelecek fırsatlar değil. 2024 yılının hazırlığını yapmak lazım" diyen Memiş, yeni yılın ilk günlerinde ons altının 2000 dolar seviyesinin dip fiyatlar olduğunu öngördüğünü belirtti."