KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri öncesi verdiği ''Hiç bir CHP’li belediyede işten çıkarma olmayacak.'' sözünün tutulması binlerce belediye işçisinin işsiz bırakılarak aileleriyle maddi sıkıntılar yaşamasına neden oldu. 

31 Mart 2019 yılında gerçekleştirilen seçimler sonrasında, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi birçok büyükşehirde parti değişikliği yaşanmasıyla birlikte bazı belediye yönetimlerinde çeşitli işten çıkarmalar meydana geldi. 

Daha önce belediyelerde sözleşmeleri feshedilen personeller kendilerine kadro hakkı verilmemesine tepki gösterirken şimdi de işsizlikle baş başa bırakıldı. Bir gece ansızın aldıkları mesajla işten çıkarıldıklarını öğrenen belediye şirket işçileri hayatının şokunu yaşadı. İşlerine geri dönmek isteyen belediye işçileri birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor. Yaşadıkları haksızlığı anlatan işten çıkarılan belediye işçileri, mevcut ekonomik şartlarda haksız yere işsiz bırakılan belediye işçileri maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işten çıkarılan belediye işçileri hakkında yasal düzenleme getirileceğini ve işlerine geri dönmelerine olanak sağlanacağını açıklamıştı. Seçimin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir adım atılmaması işten çıkarılan belediye şirket işçilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

İşten çıkartılan belediye işçileri bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan işten çıkartılan belediye işçileri mücadele etmeye devam ediyor.