CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden önce bir söz vermişti. Verdiği bu sözde, ''Hiç bir CHP’li belediyede işten çıkarma olmayacak.'' iddiası yerini bulmadı ve sözler tutulmadı.

31 Mart 2019 yılındaki seçimler sonrasında; Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi birçok büyükşehirde parti değişikliği yaşandı. Bununla birlikte de belediye yönetiminde değişimler oldu ve birçok belediye çalışanı işten çıkarıldı. Mağdurlar seslerini duyurmak için sosyal medya platformlarından yetkililere seslenmeye başladı. Yaşadıkları haksızlığı anlatan işten çıkarılan belediye işçileri, ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini talep etti. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini dile getirdiler. Seçimle birlikte sonrasında da bir çözüme ulaşılamadı. Yine ve yeniden mağduriyetlerinin çözülmesini talep eden belediye işçileri başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatıyorlar. Bir an önce çözüme kavuşulmasını bekleyen vatandaşlar, haklı mücadelelerine devam ediyorlar. 

Biz de İşçi Haber olarak onların sesi olmak ve mağduriyetlerini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Mağdurlara muvaffakiyetler diliyoruz. 

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz