Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak

İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU) kiralık araçlarında taşeron olarak çalışan şoförler 50 gündür maaşlarını alamamaları nedeniyle bu sabah iş bıraktı. Birkaç ay önce de maaşlarında yaşanan gecikme nedeniyle iş bırakan işçilerin maaşları 2 saat içinde hesaplarına yatmıştı.

Evrensel'in haberine göre, şoförler bugün bağlı oldukları Genel-İş İzmir 2 Nolu Şubenin aldığı karar doğrultusunda iş bıraktı. 300'ün üzerindeki şoför bu sabah 08:00 itibariyle kontak açmadı ve görevlendirildikleri yerlere gitmedi. 

İhalelerinin şartnamelerinden kaynaklı kadro düzenlemesinden yararlanamayan İZSU'nun kiralık araç ihalesini alan taşeron şirket Yılda'nın bünyesinde şoför olarak çalışan işçiler için değişen bir şey yok. İşçilerin maaşları düzenli olarak yatırılmıyor, 25-30 gün gecikiyor. Maaşların gecikmesindeki en büyük etkenlerden biri ihale sözleşmesinde işçi maaşları ile ilgili bir günün belirlenmemiş olması. Şirket daha öncesinde maaşları her ayın 15'ine kadar yatıracağının sözünü vermişti. 

Editör: TE Bilişim