Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aranın ardından bugün (31 Ekim 2023) yeniden toplanıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ediyor. Kabine toplantısı son olarak 9 Ekim'de yapılmıştı.

Toplantının gündeminde koronavirüs salgını, ekonomik durum, dış politika ve güvenlik konuları yer alıyor. Toplantının saat 15.00-16.00 arasında başlayacağı ve yaklaşık 4 saat süreceği öngörülüyor.

Kabine'nin yeni gündemi belli oldu!

Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi masada olacak. Memur - emekli zammı başta olmak üzere ev hanımlarına emeklilik, 90 bin taşerona kadro ve Filistin-İsrail arasındaki gerilim gibi pek çok konuya ilişkin detayların Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ekonomiye yansımaları da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlere yaptığı indirim çağrısının sonuçları değerlendirilecek.

Kabine Toplantısı'nın gündeminde Bağkur prim gün sayısıyla ilgili düzenleme olacak. Prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Konut ve kira sektöründeki son gelişmeler konuşulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nda yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık kredi verileceğini söylemişti. Meclis gündemine gelmesi beklenen çalışmadaki son durum da Kabine'de ele alınacak konu başlıkları arasında olacak. Konut ve kira sektöründeki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi ise Filistin-İsrail arasındaki gerilim olacak. Türkiye, Filistin'in yanında duran bir tutum sergiliyor ve İsrail'in saldırılarını kınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumu İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı. Kabine'de, Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri ve insani yardımları değerlendirilecek. Ayrıca, İsrail ile ilişkilerin geleceği de tartışılacak.