İŞÇİ HABER ÖZEL

Öz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kadir Sağlam, İşçi Haber'e yaptığı özel açıklamalarda taşeron işçilerin kadroya geçmeden önce almakta oldukları yüzdelik dilimlerin kadroya geçtikten sonra ilave edilmediği bu uygulaman kadroya geçmeyen KİT ve BİT'lerde aynen devam etmektedir. Bu işçilerin kadroya geçtikleri ücretler sabit olarak sadece 2500 brüt altında kalan tüm işçileri brüt 2500 TL çekilerek yan olarak verilen yüzdelik dilimler ortadan kalmıştır. Bu konuda devletten bir düzenleme yapmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor

Öz İş Sendikası olarak talebimiz

2019 yılı Asgari Ücret+2018 Yılı dan alınan Yüzdelik dilim +Yüksek Hakem Kararı % 4 olarak verilmesi

 "TAŞERON SORUNU DEVAM EDİYOR"

Taşeron işçiler konusunda kadroya geçişler konusunda sıkıntıların yaşandığını ifade eden Sağlam, konuya ilişkin şunları söyledi:

Özellikle KİT çalışanlarının yaklaşık 100 bin civarında kadroya geçemeyen işçi kalmıştır. Bun  da yaklaşık  12.500 kişisi Özel Güvenlik Çalışanları oluşturmaktadır. BU Arkadaşlar Çalıştıkları kurum bünyesine geçmeleri yönünde Sayın Cumhur Başkanımızın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanları tarafından kendi bünyelerine almaları konusunda dile getirmiş olmasına rağmen  Sayın İlgilerden bir ses çıkmamaktadır. Bu kurumlar Devletin Göz Bebeği olan DHM PTT MERKEZ BANKASI EÜAŞ TEİAŞ TİGEM Vb. 80 Yakın kit bunmaktadır. Öz İş Sendikası olarak da Bu çalışanların  Kendi bünyelerinde görevlendirmeleri  ve bu Kitlerde de Taşeron firmaların işlerinin bitiril mesini talep ediyoruz.

 Kadir Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

""Yine TYP'de çalışan arkadaşlarımız var. Onlar da 9 ay gibi bir süre çalışıyorlar ve her Eylül ayı sonunda bir işten çıkarılma korkusu başlıyor.  TYP Çalışanlarına 12 Aylık ve devamlı iş  yanında toplu iş sözleşmesi için gerekli izinlerin verilmesini talep ediyoruz. 

2019 YILINDA TOPLU SÖZLEŞME YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

2020'ye kadar toplu sözleşme yoktur demek ve verilen TİS farklarına bakıldığın Yıllık % 8  Bir artış Yıllık Enflasyon Oranında %20 Kabul olduğu varsayımda işçi ücretlerinin ne kadar aşağıda olduğu açıktır. Bu nedenden dolayı enflasyon oranı kadar ek zam verilmesi gerekmektedir."

Editör: TE Bilişim