Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar Bursa'da tekstil fabrikası önünde işçi eylemi: Sendikalaşma mücadelesi veriyorlar

Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Karayolları'nda altyapı çalışmalarından yol bakımına kadar birçok alanda görev yapan taşeron işçiler, yıllardır geçici statüde çalışmanın getirdiği belirsizlikle mücadele ediyor. Çeşitli projelerde önemli görevler üstlenen bu işçiler, emeklerinin karşılığını almak ve daha istikrarlı bir çalışma ortamına kavuşmak adına kadro taleplerini dile getiriyor.

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Birçok işçi seslerini duyurmak ve taleplerini Meclis'in, siyaset kurumunun ve toplumun gündemine taşımak için Adana'da basın açıklaması düzenledi. İşçiler taleplerinin dikkate alınması ve haklarına kavuşmaları için yetkililere çağrıda bulundular.

Kamu Taşeron İşçileri adına Mustafa Koçak basın açıklaması metnini okudu. 

Metinde, "Değerli basın mensubu arkadaşlarımız ve sevgili emekçi kardeşlerim, 'Taşeronlara ve Belediye Şirket İşçilerine Kadro' konulu basın açıklamasına hoş geldiniz. Biz kimiz? Karayollarında çalışan yol bakım onarım taşeron işçileriyiz. Daha ismini sayamadığımız birçok taşeron firmada çalışan taşeron işçileriyiz bizler eşitlik ve çalışma hayatında adalet istiyoruz, kadromuzu istiyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

''Karayolları Genel Müdürlüğünde Anahtar Teslimi Statüsünde Görünüp Fakat Yol Bakım Onarım İşi Yapan Mevcut Kurum Personeli ile Aynı İşi Yapan Taşeron İşçiler, Hem %70 İşçilik Maliyetine Hem De İhale Adı Yüzünden Kapsam Dışı Bırakıldı, bu arkadaşlarımızın da hak ettiği kadrolarını almasını talep ediyoruz.'' diyerek taleplerini dile getirdiler.

Editör: Zeynep Peksoy