Sayıları 100 bine yaklaşan KİT taşeron işçileri kadro bekliyor. Hayat şartlarının zorlaştığı ve geçim sıkıntısının günden güne arttığı bu günlerde kadroya geçemedikleri her gün KİT taşeron işçileri için çok daha zor oluyor.

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

Yıllardır haklarını almak için çabalayan işçiler bir an önce çözüme kavuşmak, haklarını almak istiyor. Kadrolu işçilerle aynı işte çalışan KİT taşeron işçileri eşit haklar almak, eşit şartlar altında çalışmak istiyor. Eşit maaş almak isteyen işçiler hem maddi hem manevi olarak haksızlığa uğradıklarını ve mağdur olduklarını söylüyorlar.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan KİT işçileri yaşadıklarını X(Twitter) üzerinden duyurmaya çalışıyor. Çeşitli etkinlikler düzenleyip tt çalışmaları yaparak yetkililere sesleniyor. 

Seçim öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Bakanı Vedat Bilgin 100 bin taşeron işçinin kadroya alınacağına dair söz vermişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden aylar geçmesine rağmen henüz bir gelişme yaşanmadı.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise geçtiğimiz ay bu konuyla ilgili çalışmaların özenle yürütüldüğünü ve kapsamlı bir çalışma hazırladıklarını söylemişti.