Kahramanmaraş merkezli deprem 99 depreminden sonra ülkemizde meydana gelen en büyük depremler arasında yer aldı.

Büyük yıkımalra ve can kayıplarına yol açan depremlerin ardından barınma sorunu sık sık gündeme gelirken 'Kızılay AHBAP'a çadır sattı' iddiası sosyal medyada çok konuşulmuştu. 

TANESİ 140 BİN TL'DEN 5 ADET ÇADIR SATIN ALDI

TEB Başkanı Arman Üney, tanesi 140 bin TL'den 76 metrekare büyüklüğünde beş adet çadırı Kızılay'dan satın aldıklarını belirtti.

HALUK LEVENT'TEN YENİ AÇIKLAMA: "NASIL SAKLARIM?"

Son olarak sosyal medyadaki paylaşımların ardından Haluk Levent'ten bir açıklama daha geldi. Haluk Levent açıklamasında "Bana gelen sorulara baktım. Herkesin tek sorusu var. “Kızılay’dan çadır aldığını neden gizledin?” 7 gün önce bu twitleri attım. Tüm işlemler faturalar yayınlanacak demişim. 28 Şubat'ta yani yarın sitede yer alacaktı. Twitler yerinde duruyor. Nasıl saklarım?" ifadelerini kullandı. Haluk Levent paylaşımına söz konusu tweetlerin ekran görüntülerini de ekledi.

Can Atalay’a beraat kararı çıktı! Can Atalay’a beraat kararı çıktı!

h2

AHBAP TEK TEK AÇIKLAMIŞTI

AHBAP'tan yapılan açıklamada ise şunlar söylenmişti:

"6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir. Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır.

O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.

a1

"SÖZLEŞMEYİ HEMEN YAPTIK"

Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik. Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 tır) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara'dan da 918 adet (8 tır) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat'ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı."

a2