Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Yüğrük istanbul Kartal'dan sayın Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

WhatsApp Image 2024-02-20 at 13.25.14

37 yıllık mağduriyetin yerel seçimlerden önce son bulmasını ve ilk işe giriş tarihlerinin SGK başlangıcı sayılmasını ve bir an önce bu mağduriyetin çözümlenmesi için Gazi meclisinde hala hazırda bulunan kanun teklifinin meclisten geçmesini istedi.

Devamında bu mağduriyet son bulana kadar gerek meydanlarda gerek sosyal medyada gerek mecliste mücadele edeceğine geri de hiçbir arkadaşını mağdur bırakmayacağına söz verdi. 18 Şubat istanbul Kartal mitingine on binlerce mağdur bir araya gelerek hükümetten haklarını tekrar istediler. 

WhatsApp Image 2024-02-20 at 13.25.12

Yüğrük sözlerine şöyle son verdi; ''Bizler devletimizden bir talep istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz sayın Devlet büyükleri her şeyin bir zamanı var diyorlar işte tam zamanı geldi seçimlerden önce Türkiyemizin yeni yüzyılına yakışır bir şekilde bu mağduriyetin son bulması gerektiğini söyledi.

Bizler 99 8 Eylül öncesi stajyer ve çıraklar olarak iş hayatına atıldık bizlere o dönemde devletin resmi kurumu olan SGK tarafından sigorta kartları verildi ilk işe giriş tarihlerimiz 4A başlangıç tescil tarihimiz kartlarımızın üzerinde açık ve net şekilde yazmaktadır.

Devletimizin yapması gereken tek şey o sigorta kartlarının üzerinde yazan ve e-devlet sisteminde açık bir şekilde görünen ilk işe giriş tarihlerimizin SGK başlangıcı sayılması emeklilik hizmetine dahil edilmesidir bu sorun çözüldüğünde ara eleman sıkıntısı çözülecek yeni ustalar yetişecektir mağduriyet devam ettiği takdirde ülkemiz gelecek 10 yıl içerisinde Berber Terzi sanayide usta tamirci yetişmeyeceği için dışarıdan ustalar getirmek zorunda kalacağız bu yüzdendir ki bir an önce devletimiz bu sorunu çözerek gelecek yıllara da yaptırım yapmış olacak

Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize güveniyoruz en kısa zamanda bu mağduriyeti çözeceğinden en ufak şüphemiz yoktur. Bizim isteğimiz devletimizden bir talep değil bir haktır.

Yerel seçimlerden önce ilk işe giriş tarihlerimizin SGK başlangıcı ve emeklilik hizmetine dahil edilmesini kıymetli devlet büyüklerinden arz ediyorum.''

Editör: Zeynep Peksoy