Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef All Star, bu akşam Akira Back'i ağırlayacak. Dünyanın en iyi şeflerinden biri olan Akira Back, MasterChef Türkiye'ye konuk olacak. Elon Musk'ın favori yemeklerini yapan ve 25 restoranı bulunan Back, yarışmacılara zorlu bir görev veriyor. 'Michelin Yıldızı' ödüllü şefin yemeğini yapmak için ter dökecek olan yarışmacılar, potadan kurtulmak için elinden geleni yapacak.

DOKUNULMAZLIK KOLYESİNİ KİM KAZANDI?

MasterChef haftanın üçüncü dokunulmazlık oyunu için geri sayım başladı. Jüri üyeleri yarışmacılardan, İstanbul Silivri mutfağına özgü yemekler yapmalarını istedi. Jüri değerlendirmeleri sonucunda 3. dokunulmazlık oyununun galibi mavi takım oldu.

İnci Taneleri'ne damga vuran ses! Göksel'den tam not aldı İnci Taneleri'ne damga vuran ses! Göksel'den tam not aldı

Kırmızı takım takım oyununu kaybettikten sonra dokunulmazlık için yarıştı. Tahsin günün en iyi yemeğini yaparak üçüncü dokunulmazlık kolyesini kazandı.

Akira Back kimdir?

Akira Back, 1974 yılında Kore’nin Seul şehrinde doğan bir Michelin yıldızlı şeftir. Bir aile dostu ona Japonca’da "Ook" anlamına gelen "Akira" lakabını vermiştir. Uzun yıllar snowboard sporuyla ilgilenen Back, gelirini desteklemek için yerel bir Japon restoranında çalışmaya başlamıştır. Snowboard sporunda hissettiği heyecanın aynısını mutfakta da hissettiğini fark eden Back, tam zamanlı aşçılık kariyerine devam etme kararını almıştır. Back, Colorado merkezli Sanat Enstitüsü’ndeki Uluslararası Aşçılık Okulu’nda yemek pişirme eğitimine katılmış ve tamamlamıştır.

Back’in dünyada 25 tane restoranı bulunmaktadır. Bunlardan biri de İstanbul’da Zorlu Center’da yer alan Akira Back İstanbul’dur. Back, dünyaca ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk’ın özel şefliğini yapmıştır. Ayrıca İngiliz kraliyet ailesine de yemek yapmıştır.