Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de (solda) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Çelebi'nin AK Parti'ye katıldığını ifade etti. Kandemir, Çelebi ile AK Parti Genel Merkezi'nde çekilmiş fotoğrafını da hesabından paylaştı.

CHP'DEN TEPKİ: "RTÜK ÜYELİĞİ İÇİN ARKADAŞLARINI SATTI"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski CHP'li Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti'ye katılmasını sert sözlerle eleştirdi. Özel, Çelebi için "RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin 'U' dönüşüne şahitlik ediyoruz" dedi.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Ali Çelebi'ye başarılar diliyorum. Atatürk'e idam fermanı çıkaran Vahdettin'in savunucularıyla Vahdettin'in savunucularının partisinde kendisine başarılar dilerim. Mehmet Ali Çelebi'ye yerel seçimlerde üç beş kişinin kafasını karıştırır mı acaba diye Osman Öcalan'ın ayağına TRT kameramanı, muhabiri yollayanların partisinde başarılar dilerim. Kendisini haksız yere bir sürü komutanıyla birlikte hapishaneye dama sokan partinin siyasetçileriyle başarılar dilerim.

Kendi adıma da şöyle bir şey var. Yarın öbür gün Kemal Bey de Veli Bey de bunu anılarında yazar, biz de yazarız. Biz gencecik bir teğmenin bir kızı sevmişti. AK Parti'yle FETÖ ortaklaşa kumpasla o teğmeni cezaevinde tutuyorlardı. O teğmen evlenmek istiyordu. 'Nikah şahidini nereden bulurum’ diyordu. Kemal Bey ve Veli Ağbaba ile cezaevine gittik. Biz; bu bayrak, bu vatan, bu toprak için yemin içmiş bir teğmenin nikahına şahitlik etmiştik. Bugün bir RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin ‘U’ dönüşüne şahitlik ediyoruz. Siyasetin bu tarafı da yaşanılmayası bir taraf ama hepimiz bundan ders alıyoruz. Allah kimseyi Mehmet Ali Çelebi ve buna tenezzül eden AK Parti'nin durumuna düşürmesin."