A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası final maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Final maçına yakışır bir şekilde kıran kırana geçen mücadeleyi 3-2 kazanan millilerimiz, bizlere büyük bir gurur yaşattı. Heyecan dolu müsabakaya adeta ambargo koyan Melissa Vargas toplam 41 skor kazanarak aslan payının sahibi oldu. Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Melissa Vargas'ın hayat hikayesi de son derece dikkat çekti. Melissa Vargas kimdir? İşte haberin detayları...

İLK AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

FİLENİN SULTANLARI KUPAYI KAPTI!

Final maçının ilk setini 27-25'lik skorla kaybeden millilerimiz, ikinci sette durumu toparladı ve 25-21'lik skorla setlerde beraberliği yakalamayı başardı. İlk iki setin ardından üçüncü sete geçildi ve Sırbistan seti 25-22'lik skorla kazanarak tekrardan avantajlı duruma geçti. 4. sete geçildiğinde hata yapma lüksü olmayan millilerimiz büyük bir özveri ile oynadı. Filenin Sultanları, 25-22'lik skor elde ederek setleri eşitlemeyi bildi ve maçı son sete taşıdı. Sete rakibinden iyi başlayan  millilerimiz 15-13'lik skor elde ederek maçı kazanmayı bildi. 

Melissa Vargas'ın muhteşem hayat hikayesi! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  nasıl oldu? Dikkat çeken Başkan Erdoğan detayı videosunu izle | Takvim TV

MELİSSA VARGAS ŞOV YAPTI!

Diğer maçlarda da olduğu gibi performansıyla öne çıkan Melissa Vargas finalde de ön plana çıktı. Filenin Sultanları daha önce 2 kez kaybettiği finali ilk kez kazandı ve Vargas bu zaferde büyük rol oynadı. Final maçında tam 41 sayıya imza atan 23 yaşındaki yıldız sahaya adeta amborgo koydu. Vargas, müsakabanın ardından turnuvanın en değerli oyuncusu ( MVP ) seçildi. 

İŞTE MELİSSA VARGAS'IN FİLM GİBİ HAYATI

Yıldız voleybolcu Melissa Vargas, 16 Ekim 1999'da dünyaya geldi. 8 yaşında voleybol oynamaya başlayan Kübalı sporcu, o yaşta da sergilediği yetenekler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Liseye geçtiği zaman Cienfuegos Cuba takımında forma giymeye hak kazandı. Henüz daha 12 yaşındayken Küba Milli Takımı'na seçildi. Melissa Vargas, 12 kişilik takımında adeta yıldız gibi parladı ve 14 yaşına geldiğinde tüm Küba onun için "Küba'nın geleceği" diyordu. Genç sporcu ülkesinde adeta bir kahraman olarak görülüyordu fakat dünyaya açılmasının önünde bir takım engeller bulunuyordu. Küba'nın katı kurallarından dolaylı Vargas, kendi istediği takımlara görüşemiyordu. Sadece ülkesinin izin verdiği Çekya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerle transfer görüşmesi gerçekleştirebiliyordu. 2016-17 sezonunda Küba'dan ayrılma zamanı geldi ve Çekya Kulüplerinden biri olan Agel Prostejov'a transfer oldu. 

Melissa Vargas'a nazar değmesin diye simit dağıttılar

TÜRKİYE İLE TANIŞMA HİKAYESİ

Agel Prostejov'e transfer olan Melissa Vargas, bu kulüpten sonra hayatı değişti. 16 yaşındayken ülkemize geldi ve Eczacıbaşı'na karşı forma giydi. Vargas, her zaman olduğu gibi yine maçta yıldızlaştı ve 32 sayı kaydederek geleceğin önemli voleybolcularından biri olacağını gösterdi. Öte yandan gösterdiği bu performansla Türk voleybol kamuoyunun dikkatini çekmeye başardı. O dönem voleybol kariyerini Çekya'da sürdüren Melissa Vargas, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Tedavi amacıyla ülkesi Küba'ya dönen yıldız voleybolcu, Küba Devleti'nin sunduğu koşulları yetersiz bularak burada özel bir klinikte tedavi olmak istedi. 

İSVİÇRE'DE ' SIĞINMACI ' OLDU

Koşulları yetersiz bulduğu için Küba Federasyonu Melissa Vargas'ı "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" sebebi ya da suçuyla 2017 yılında milli takımdan 4 sene men etti. Fakat bu tutum genç sporcuyu voleyboldan uzaklaştırmadı. Başarılı isim İsviçre kulüplerinden biri olan Volero Zürih'e transfer oldu. Vargas, İsviçre'ye "Sığınmacı" statüsüyle gelmişti.

Hatayspor Başkanı Toksöz'den TFF için şok sözler: Biz misafirdik, fatura kestiler Hatayspor Başkanı Toksöz'den TFF için şok sözler: Biz misafirdik, fatura kestiler

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

YOLU FENERBAHÇE İLE KESİŞTİ

Küba'nın kendisine yönelik tutumu ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin, "Pişman değilim, dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum" diyen Melissa Vargas, daha sonra Fenerbahçe Opet'e transfer oldu. Sarı-lacivertli takıma geldiği ilk andan beri inanılmaz işler yaparak taraftarın sevgilisi haline gelen Melissa Vargas, Sırbistan Milli Takım antrenörü Zoran Terzic'in de radarına takıldı. Yoğun bir çaba sonucu Vargas, Sırbistan vatandaşı oldu fakat FIVB, Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi.

TÜRK VATANDAŞLIĞINI SEÇTİ

Melissa Vargas, 2021 yılında Türk vatandaşlığı geçmişti. Vargas’ı Sırbistan Milli Takımı da kadrosuna dahil etmek istiyordu. Bu nedenle Sırbistan’da vatandaşlık verme konusunda bazı adımlar atmıştı. Ancak Vargas Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı seçti. Yıldız isim, A Milli Kadın Voleybol Takımı formasını giymek için sabırsızlandığını ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etmişti Fakat forma giyebilmesi için bir süre geçmesi gerektiği için o sene Vargas sahaya çıkamadı. 2018-2021 arasında Fenerbahçe forması giyen Melissa, Tianjin Bohai Bank'ta yarım sezon geçirerek kendini geliştirdi.

KİMLİĞİNİ ALDI

KİMLİĞİNİ ALDI

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun, Melissa Teresa Vargas Abreu'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu 10 Nisan 2021 tarihinde onaylanmıştı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yaşanan o süreci şu sözlerle anlatmıştı: "Uzun süredir uğraştığımız bir konuydu. Son 3 sezondur ülkemizde başarıyla forma giyen Melissa Vargas'ı Türk vatandaşı yapmış olduk. Türk voleybolu ve Türk sporu adına hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız da konuyu ilettiğimiz andan itibaren bizlerle çok yakından ilgilendi. Kendisine, Türk voleyboluna verdiği büyük destek için her zaman olduğu gibi sonsuz teşekkür ediyoruz"