İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine giden Gazzeliler, orada da İsrail'den kurtulamadı. 1,4 milyon Gazzelinin sığındığı kent İsrail ordusu tarafından kuşatıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, orduya verdiği emirde Gazzelilerin sığındığı son bölge olan Refah kentindeki sivillerin tahliye edilmesini istedi.

Boeing uçaklarında skandal! Parçalarında ciddi kusurlar vardı! Boeing uçaklarında skandal! Parçalarında ciddi kusurlar vardı!

Netanyahu Refah kentindeki Gazzelilerin tahliyesi için orduya emir verdi

Hamas ile yapılan ateşkes görüşmelerini kabul etmeyen İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan ve 1,4 milyon Gazzelinin sığındığı Refah kentine saldırıya hazırlanıyor. İsrail ordusuna emir veren Binyamin Netanyahu, Refah kentindeki Gazzeli sivillerin tahliye edilmesini istedi. Orduya emir veren Netanyahu, Refah'taki sivillerin tahliye edilmesi ve geriye kalan Hamas güçlerini yenilgiye uğratmak için orduya "ikili bir plan hazırlama" talimatı verdi.

Saldırı sinyali vermişti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat'ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti. Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat'taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

Editör: Zeynep Peksoy