Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir

Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Yaşadıkları mağduriyeti 'maaşlı kölelik' şeklinde isimlendiren belediye şirket işçileri 2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilerek adeta ikinci plana atıldı. Çalıştıkları işin tam olarak karşılığını alamadıklarını belirten belediye şirket işçileri çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını ve norm kadroya alınmayı bekliyor. 

Kadro bekleyen belediye şirket işçileri bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan belediye şirket işçileri  kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Norm kadro bekleyen belediye şirket işçileri Bakan Işıkhan'a sesleniyor!

Seçim öncesi eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro sorununun çözüme kavuşacağını belirtmişti. Ancak seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanması üzerine yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan konuya dair bir açıklamada bulunmadı.

Göreve gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen uzun zamandır kadro bekleyen belediye şirket işçilerine dair bir adımda bulunmayan Bakan Vedat Işıkhan'a seslenen işçiler seçim öncesi verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor.

Meclis'e sunulan taşerona kadro önergelerine çalışmalarımız devam ediyor şeklinde cevap veren Bakan Işıkhan belediye şirket işçilerine kadro çalışması yapılıp yapılmadığına dair bir açıklamada bulunmadı. 

Sosyal medya hesaplarından tepki gösteren belediye şirket işçileri kendilerine verilen sözlerin bir an önce tutulmasını talep ederek Bakan Işıkhan'a sesleniyor.