Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ataması yapılmayan öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ederken yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katıldığı canlı yayında öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceği duyurması öğretmenlerin tepkilerini artırdı. 

Gelecek nesli adım adım yetiştiren öğretmenlerin atanmak, mesleklerini icra etmek için önlerinde birçok engel olması tepki çekerken atama bekleyen öğretmenlerin psikolojik ve fiziksel olarak zor günler yaşamasına neden oluyor.

KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler uzun süre atama bekliyor. Hâlihazırda atamaların yetersizliğinden yakınan öğretmenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Kamuda mülakatları kaldıracağız." sözünün aksine Bakan Tekin'in mülakatların devam edeceğini belirtmesi üzerine bir kez daha hayal kırıklığına uğradı

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin atama açıklamasını yeterli bulmayan öğretmenler Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz bin atama talep ediyordu. Yüz bin atama taleplerini yetkililere duyuramayan öğretmenler şimdi de yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in aldığı mülakat kararıyla zor durumda bırakıldı. 

ÖSYM'den YKS'ye girecek engelli adaylar için "ek süre verilmesi" kararı ÖSYM'den YKS'ye girecek engelli adaylar için "ek süre verilmesi" kararı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakatlarına ilişkin, atamalarda KPSS puanı ve mülakatın yarı yarıya etkili olacağını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakatlarına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda bir talimatı olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Yusuf Tekin, mülakatların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini ve bunlardan en önemlisinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin kutsal meslek olduğunu, mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğini söyleyen Tekin, torpil olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

''Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğinin düşünüyorum. Torpil olmayacak kimse bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.''

Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek için önlerine çıkan mülakat ve yetersiz atama engelleriyle karşı karşıya kalan öğretmenler yetkililere seslenmeye devam ederken Cumhuriyetin yüzüncü yılında mülakatsız atama yapılarak öğretmenlerin sevindirilmesini talep ediyor. 

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu.