Öz Sağlık-İş Sendikası, yoğun çaba sarf ederek imkansız diye bir şeyin olmadığını herkese kanıtladı. "Yaparsa yetkili sendika Öz Sağlık-İş yapar" sloganını ön planda tutarak sağlık çalışanlarına her zaman destek oluyor ve yanında durmaya devam ediyor.

Öz Sağlık-İş Sendikasının Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü toplu iş sözleşmesi süreci başarıyla sonuçlandı.

Sözleşme masasından kalkarak Yüksek Hakem Kurulu’na giden Akdeniz Üniversitesi yönetimi Öz Sağlık-İş Sendikasının göstermiş olduğu yoğun çabasıyla sözleşme masasına geri döndü. 

40 BİN TWEET ATILDI 

Hak mücadelesine öncülük eden Öz Sağlık-İş sendikası Akdeniz Üniversitesi’nde görev yapan sağlık işçisi için Twitter etkinliği başlattı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Üniversite bünyesinde görev yapan işçilerin hak mücadelesi için tüm Türkiye’den destek geldi ve 1 saat gibi kısa bir süre içinde 40 bine yakın tweet atıldı. 

1661 SAĞLIK İŞÇİSİNİ KAPSAYAN SÖZLEŞME İMZALANDI 

Öz Sağlık-İş Sendikası başlattığı Twitter etkinliği ile kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Üniversite yönetiminin işçi lehine tavır göstermesi ve masaya geri dönmesi sonucu 1661 sağlık işçisini kapsayan sözleşme imzalandı. 

Öz Sağlık-İş Sendikası, imzalanan toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2022-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde yapıldığı belirtildi. Ayrıca her yönüyle Kamu Çerçeve Protokolüne tamamen uyumlu hale getirilerek imza altına alındığını ve kazananın işçi olduğunu dile getirdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası ve Akdeniz Üniversitesi yönetimi arasında kıran kırana gerçekleşen müzakere sonucu toplu iş sözleşmesi , Öz Sağlık İş Sendikasının Genel Başkan Yardımcıları Adem Yavuz, Mustafa Özüpek ve Akdeniz Üniversitesi yönetimi arasında imzalandı.