Özgür Erdursun emekli olamayan EYT'lilerle ilgili yaptığı açıklamada, "Sizler sistemde emekli aylığınızı görüyordunuz. Sistemde görmüş olduğunuz son emekli aylığı son Aralık ayı enflasyonu açıklanınca ve enflasyon rakamları yüzde 64'lerde olunca bu sefer de emekli olacakların emekli aylıklarında Ocak ayında müracatta bulunanlarda yüzde 14 düşme söz konusu oldu. Herkes ocak ayında görecek." sözlerine yer verdi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

Eyt'lilere artışlar ne şekilde yansıtılacak?

"Yüzde 15 refah payı verildi. Bu yüzde 15 refah payı bunun üzerine yansıtılsa  ne görüyorsanız aynısını görürsünüz. O refah payı yansıtılmazsa bırakın EYT'liler yeni yılda biraz daha yüksek aylık görmeyi, geçen yıla göre daha düşük aylık görecekler."

''EYT'lilere yüzde 30 refah payı yansımayacak!''

Rakamların tamamen çıkmasından sonra detaylı bir açıklamada bulunacağını söyleyen Özgür Erdursun EYT'lilere yüzde 30 refah payının yansıtılmayacağını ifade etti .Emekli aylığı sisteminin farklı olduğunu hatırlatarak emekli ve eytliler için yapılan yansıtılacak refah payının aynı olmayacağını belirtti.

"Emekli aylığında Ocak ve Temmuz ayındaki zamlar yansıtılarak aylıklarını gördüler. Ama Ocak ayındaki zam, geçen yılın zammıydı. Geçen 2021'in zammıydı. O şimdi ortadan kayboldu. Şimdi Temmuz ve Ocak zammı yansıtılacak. Arada da enflasyondan dolayı geçen yıla göre enflasyon düştüğü için oran düşmüş olacak. 2022'de emekli olanlar yüzde 14 daha fazla ve 2023'te emekli olanlar yüzde 14 daha düşük alacak. Açıkçası kimse bu kadar düşük bir enflason beklemiyordu."