Özel, sosyal medya hesabı üzerinden; Staj Mağdurları, 2000 sonrasına kademe bekleyenler, 9000 gün mağduru, Bağ-Kur’lular, 5900 Gün Mağdurları, 140.000 YHS Personel, Ataması yapılmayan öğretmenler, Uzman Çavuşlar, Kamuda Yardımcı Sınıflar, Taşeron İşçiler, Korucular, Kamu Eczacıları, Kamu Mühendisleri, 3600 Ek göstergede unutulanlara destek mesajı attı. 

Staj mağdurları ne demek?

“Staj mağdurları”, stajda geçen süreleri borçlanarak emekliliklerine saydırmak, yıl kayıplarını telafi etmek istiyor. Mesleki stajın desteklenmesi, sanayici için de ara eleman ihtiyacının karşılanması demektir. 

2000 sonrasına kademe bekleyenler mağdur edildi

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 2 milyon 250 bin lişi yararlandı. Ancak geride bırakılan 2000 sonrası SGK'lılar hayal kırıklığına uğradı.

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Bir gün ile EYT'den yararlanamayan ya da ilk işe giriş tarihi 2000 sonraso olan vatandaşlar yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor. Beklentileri tıpku EYT'liler gibi yaş şartı olmadan prim ve hizmet yılı şartı doldurmak koşuluyla  kademeli emeklilikten yararlanmak istiyorlar. 

 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. EYT kapsamına girmeyen 2000 sonrası sigorta girişi olanları kapsayacak düzenleme değişikliğe gidilmesi bekleniyor. 

Bağ-Kur tescil ne demek?

 Bağ-Kur tescil kaydı, kişilerin sigortalı olarak çalışmaya başladığı ilk tarihtir. 3 farklı tarihten oluşan tescil kayıtları kişilerin emeklilik yaşlarının ve şartlarının belirlenmesi açısından önemli bir faktördür.

Vergi affı paketinde BAĞ-KUR'luların silinen borçlarıyla ilgili bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla borcunu ödeyip prim günlerini ihya etmek isteyen BAĞ-KUR'lular vergi affı paketinden yararlanamayacaklar. Ancak yapılandırma apılmadan borcunu ödeyen BAĞ-KUR'lular prim günlerini geri ihya edilecekler.

UZMAN ÇAVUŞLAR KADRO TALEP EDİYOR

Mesleki açıdan güvence bekleyen uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmek istiyor. Uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmeyi bekliyor.  

Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlandı.

Atanamayan öğretmenler 'öğrencilerimize ışık olmak istiyoruz' dedi!

Atanamayan öğretmenlerin MEB'e karşı protestoları yıllardır sürmektedir. MEB'in "kapasitemiz genişledikçe, boşluk oldukça almak zorundayız" diyerek yaptığı savunma gitgide atanamayan öğretmen açığını arttırmıştır. TBMM'de bu sorun birçok kez dile getirilmiş ancak çözüm bulunamamıştır.

Atanamayan öğretmenlerin MEB'e karşı protestoları yıllardır sürmektedir. MEB'in "kapasitemiz genişledikçe, boşluk oldukça almak zorundayız" diyerek yaptığı savunma gitgide atanamayan öğretmen açığını arttırmıştır. TBMM'de bu sorun birçok kez dile getirilmiş ancak çözüm bulunamamıştır.

Girdikleri sınavdan yüksek puan almalarına rağmen atanamayan öğretmenler Twitter'da "mülakatahayır" etiketi ile birlikte "Neden atanamadık?" paylaşımlarında bulundu.

3600 den kısmi emekli olanlar mağdur

Yeni EYT düzenlemesinde 3600 prim günü ise kapsam dışı kaldı. Şu an yürürlükte olan mevzuaata göre kısmi emeklilik için kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş şartı var. Şartlar eğer 1999 öncesine dönseydi o zaman 3600 prim gününü dolduran vatandaşlar da 50-55 yaş şartını sağladıklarında emekli olabilecekti

Taşeron işçileri büyük bir mağduriyet yaşadı

Taşeron işçileri yaşadıkları mağduriyeti böyle aktardı; 

Taşeron işçilere kadro konusunun KHK ile düzenlenmesi Anayasa’ya aykırıdır. Hükümet OHAL döneminde ilgili ilgisiz her konuyu KHK ile düzenleyerek Meclis’in yetkilerini gasp ediyor ve millî iradeyi ayaklar altına alıyor. Anayasa’nın 121. maddesi “olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir” hükmünü içeriyor. Hükümet her istediği konuda KHK çıkaramaz. KHK sadece olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda olabilir.

Taşeron işçiye kadro konusunun OHAL ile ilgisi yoktur. Taşeron işçiye kadro konusu KHK’nın değil TBMM’nin yetkisinde olan bir konudur. Hükümetin tam bir hukuksuzluk örneği sergileyerek OHAL ile ilgisi olmayan konuları KHK aracılığıyla düzenlenmesi Anayasanın açıkça ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir. Hükümete bu cüreti OHAL KHK’larını denetlemekten kaçınan ve görevini yapmayan Anayasa Mahkemesi vermektedir.

"YHS çağdışıdır kaldırılmalıdır" diye tepkiler artıyor

Sınıf, kadro ve özlük hakkı sorunları bir türlü çözülemedi. Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve bu sınıfta istihdam edilen personelin, sınıf, kadro ve özlük hakkı sorunları ve taleplerimizi dile getirmek için sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. 

 Kamuda, ana görevlere yardımcı görevleri yapmak üzere şartsız ve sınavsız bir şekilde kadroya alınan ilkokul mezunu taşeron bir işçinin aylık ücreti, devlete yıllarını ve emeğini vermiş Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelin ücretinden oldukça fazla. 2023 yılının Türkiye'sinde, devletin memuruna açlık sınırında bir ücret vermek vicdanlara sığar mı? Adalet bunun neresindedir? diyerek çözüm beklediklerini açıkladı.