Konuya ilişkin Kremlin Sarayından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Putin makamında Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova ile görüştü. Görüşmelerin ardından Pamfilova, Rusya Federasyonu devlet başkanı seçimini kazanan Putin’e mazbatasını teslim etti.

"BU İŞ ÇOK ZORDU"

Seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Putin, yaptığı konuşmada “Bu iş çok zordu, anlıyorum. Ama ülke için, devletin iç istikrarı için, özellikle bugün bu çok önemli.” ifadelerinde bulunarak, hem Merkez Seçim Komisyonundaki hem de yereldeki tüm çalışanlara teşekkür etti.

Seçim sonuçlarının çok şaşırtıcı ve eşi benzeri görülmemiş olduğunu vurgulayan Pamfilova da, “Toplumun benzeri görülmemiş bir şekilde bütünleşmesi ve bunun sadece devlet başkanı seçimi olmadığının, bunun aslında Rusya için verilen mücadelede önemli bir aşama olduğunun anlaşılması çok önemli.” şeklinde açıklamada bulundu.

6 YIL DAHA GÖREVDE KALACAK

Ülkede devlet başkanı seçimleri 15-17 Mart’ta yapılmış, seçime katılım ise yüzde 77,49 olmuştu. Mevcut Devlet Başkanı Putin tekrardan aday olarak, yüzde 87,28 oy ile seçimi kazanmıştı.

Seçim sonuçlarından yüksek oy alan Putin, 6 yıl daha görevde kalacak. 

İsrailli yetkililer endişeli! Gizli tutuklama kararı çıkabilir İsrailli yetkililer endişeli! Gizli tutuklama kararı çıkabilir

(Kaynak:AA)