Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı

Yetkililer, bugün güneybatı İran'da 10 katlı bir binanın çöktüğünü , en az dört kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

İran'ın ulusal tıbbi acil durum örgütü sözcüsü Mojtaba Khaled, Abadan kentinde meydana gelen çökmede 25 kişinin yaralandığını söyledi .

Ancak bazı raporlar ölü sayısını beş, yaralı sayısını ise 80 olarak veriyor.

Amiri Caddesi üzerinde yapımı devam eden Metro Pol ticari binası çöktüğünde 150'den fazla kişi içeride kaldı.

Çökmenin nedeni hemen öğrenilemedi. Son raporlar geldiğinde kurtarma operasyonları sürüyordu. Yakındaki tüm binalar boşaltıldı.

İran Kızılayı başkanı Mehdi Valipour, yerel basına en az 80 kişinin enkaz altında kalabileceğini söylediğini aktardı.

Olay yerel saatle 00:30 (0800GMT) civarında bildirildi.

Abadan'daki il yetkilileri devlet medyasına, binanın sıkışık bir yerleşim bölgesinde yapım aşamasında olduğunu ve bunun da maliyeti daha da artırabileceğini söyledi.

İnternette dolaşan video ve fotoğraflar, yaralıların, bazıları kritik durumda hastanelere götürüldüğünü, insanların kan bağışı yapmak için hastanelerin önünde kuyruğa girdiğini gösterdi.

Huzistan eyaletindeki Kızılay Derneği genel müdürü Waheed Shabani'ye göre, kurtarma ve yardım çalışmalarına yardımcı olmak için komşu şehirlerden dört hızlı müdahale ekibi bölgeye gönderildi.

Bu haber ANews'den alınmıştır.