Yasa kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK’lıların mağduriyeti artıyor.  2000 sonrası SGK mağdurları birkaç günlük fark yüzünden aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki gösteriyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi adına bir çalışma yapılmasını istiyor. 

2000 sonrası sgk girişliler

8 Eylül 1999 sonrası girişli olan vatandaşlar için yeni bir reform geliyor. Bununla beraber prim gün sayısında indirim söz konusuyken 7000 günü tamamlayanlar için de kademeli emeklilik getirilmesi planlanıyor. Bu durumda da EYT’den faydalanamayanlar için avantaj sağlanmış olacak.

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın ilk rotası 2000 sonrası SGK'lılar mı?

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan görevine geldikten sonra 2000 sonrası vatandaşların Bakan Işıkhan'dan beklentileri yükseldi. "#BakanIsıkhan2000LerSiziBekliyor" etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Bakan Işıkhan beklentileri karşılayabilecek mi? Sırada staj var

Staj ve çıraklık, 2000 sonrası sigorta girişliler, 3600 kısmi emeklilik, ABO mağdurları ülkenin dört bir yanından sesini duyurmaya çalışırken, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklentiler yükseldi. Önüne koyulan dosyalar arasında kademeli emeklilik sisteminin getirilmesi olduğunu öğrenmiştik. Ancak konuya ilişkin henüz somut bir adım atılmış değil. 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin geçtiğim,iz aylarda, “Staj bir mağduriyet konusu değildir. İş akdi stajla başlamıyor. Staj bir eğitimdir ve EYT onu kapsamaz” açıklaması geldi. Bilgin’in yaptığı bu açıklamanın ardından mağdurlardan büyük tepkiler gelmişti. Ancak seçime kısa bir süre kala "Tüm sorunları çözeceğiz" yönünde olumlu bir açıklama yapmıştı. 2023 Seçimlerinden sonra yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. Böylelikle Bilgin'in yarım bıraktığını Bakan Işıkhan tamamlayabilecek mi? sorusu kocaman bir soru işareti oluşmasına neden oldu.  

Yeni Bakanımız henüz mağdur kitleleriin sorunlarıyla ilgili açıklama yapmış değil. Bu süreçte emekli olmak isteyen Staj ve çıraklık, 2000 sonrası sigorta girişliler, 3600 kısmi emeklilik, ABO mağdurları sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Umarum bu sefer de hayal kırıklığı yaşamadan bu mağduriyetler çözüme kavuşur. Gözler yeni bakan Işıkhan'a çevrildi.