EYT'liler uzun süren mücadelelerinin ardından istediklerini aldı. Ancak düzenlemeden yararlanamayan stajyer ve çırakların hak talebi devam ediyor.

BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı

Stajyer ve çıraklar, bir kesimin mağduriyeti giderilirken kendi sorunlarının görmezden gelinmesine karşı çıkmaya devam ediyor. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaştan beri çalışmalarının karşılığının emeklilikle sağlanması için canla başla mücadele ediyor. 

Toplumsal'dan Esra Örnek'in haberine göre;  Ekim ayında CHP tarafından meclise sunulan 'staj mağdurlarının yaşadığı sorun araştırılsın' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. 6 gün önce MHP'li vekil Nevin Taşlıçay ise 'staj ve çıkarlık sigortası normal sigorta başlangıcı sayılsın' önerisinde bulundu.  

Önal, sürece iliişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

''Seçim var, herkes kıyasıya mücadele ediyor. İktidar yapacağı şey muhalefet tarafından verildiğinde reddeder çünkü yaparsam ben yaparım mantığı hakimdir' 

''ŞUBAT AYINDA STAJ SİGORTASI MAĞDURLARININ SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLECEK''

Önal ayrıca şunları belirtti:

"Staj sigortası mağdurları örgütlendikleri derneklerde basın açıklamaları yaparak seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Geçen hafta Bursa'da yaptıkları açıklamayı cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de yapacaklar. Aynı şekilde sosyal medya üzerinden bizler de seslerini duyurmaları ve bu mağduriyetlerinin hükümet tarafından giderilmeleri için destek oluyoruz. Şubat ayında çıkacak torba yasayla da staj sigortası mağdurlarının sorunlarının çözüleceğine eminim. "

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.