Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Ceylan, "ücretli öğretmen" adı altında "ücretli köle" olarak çalıştırılan öğretmenlerin mağduriyetlerini FOX ANA HABER'e anlattı. 

Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı! Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı!

Ücretli öğretmen sorununun köklü çözümü olarak koşulları iyileştirmek yerine kadrolu öğretmen ataması yapılması gerektiğine değinen Ceylan, "120 bin norm açığına rağmen ihtiyacı 86 bin öğretmenle kapatmak istihdam haline dönüştü" diyerek tepki gösterdi. 

CEYLAN'DAN EN AZ 70 BİN ATAMA ÇAĞRISI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Ceylan, MEB' seslendi. En az 70 bin atama çağrısı yaptı. 

En son şubat ayında yapılan 15 bin atamanın yetersiz kaldığını belirten Ceylan, "15 bin atama belki de bizim bu yıl emekli olacak öğretmenlerimizin yeni boşluğunu anca dolduracak. Bırakın diğer öğretmen açığını gidermeyi. Ekonomik zorluklar olabilir, bunu anlıyorum. " dedi.

" EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ"

Ceylan ekonomik koşulların olumsuz olmasını anlayabildiğini ancak eğitimde tasarruf yapılmaması gerektiğini belirterek "Eğitim ile alacağımız tedbirler geleceği etkiliyor" diyerek öğretmen açığına tepkisini gösterdi. 

"ÜLKEMİZDE 120 BİN NORM AÇIĞI VAR"

"Ülkemizde 130 bin norm açığı varken 86 bin ücretli öğretmenin özel kurumlarda çalıştırılmasının tek bir çözümü vardır. 2022 yılı içerisinde en az 70 bin meslektaşımızı daha sınıflarıyla buluşturmaktır." 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Ceylan, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşım yaptı. Öğretmenlerin sesi olan Ceylan'ın yaptığı paylaşım, binlerce atama bekleyen öğretmenler tarafından etkileşim aldı. 

İşte o paylaşım:

"Ücretli öğretmenlik bir pansuman tedbirdir. Ancak hali hazırda ücretli öğretmen sayısı 86 bine ulaşmışsa, adeta bunun bir öğretmen istihdam modeli haline geldiğine işarettir. Bu kabul edilemez! Çözüm, öğretmen ihtiyacını giderek ölçüde kadrolu öğretmen atamasıdır ."