AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

TBMM'de kürsüde konuşmak için söz isteyen CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven ilk olarak EYT'lilere değindi. Keven, EYT üzerinden hükümeti eleştirerek, "3 milyondan fazla emeklimiz iş arıyor, emeklilikte yaşa takılan EYT’liler yevmiyeli işlere gidiyor.” dedi.

"EYT'LİLER YEVMİYELİ İŞE GİDİYOR"

Ali Keven, AK Parti'nin emeklilere rahat yüzü göstermediğini söyleyerek“ AKP iktidarı kalın harflerle tarihe geçti. Bakınız, sevgili arkadaşlar, 8 milyon emekli hak sahibi bu ülkede asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. 3 milyondan fazla emeklimiz iş arıyor, emeklilikte yaşa takılan EYT’liler yevmiyeli işlere gidiyor. " dedi.

"HİÇ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?"

 Keven emekliye, dul ve yetime 1.000-1.200 lira civarında bir maaş reva görüldüğünden muzdarip olduğunu söyleyerek "açlık sınırının bile 5.000 lira olduğu günümüzde onca yıl emek harcamış, alın teri dökmüş emeklilerimize en düşük maaş olarak 2.500 lira reva görülüyor. Verilen sefalet zamlarıyla geçinemeyen emeklimiz soruyor: 2.500 lirayla kirasını mı ödeyecek, doğal gaz faturasını mı ödeyecek, elektrik faturasını mı ödeyecek, su faturasını mı ödeyecek, pazar alışverişine mi çıkacak, günlük ekmeğini mi alacak, torunlarına harçlık mı verecek? Bu insanlar ne yapacak sevgili arkadaşlar, söyler misiniz? Halk Ekmek kuyruklarında 70-80 yaşında yaşlı yurttaşlarımızı kuyrukta beklerken görünce sizin hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Emekliler zaten geçinemiyor, üstüne bir de sosyal güvencesi olmadığı için emekli olamayan, 1.296 lira 65 yaş aylığı alan yurttaşlarımız var. Onların hâlini biraz gözünüzün önüne getirin." ifadelerini kullandı. 

EYT'LİLER GEÇİNEMİYOR

Ali Keven, şatafatlı saraylardan, lüks sofralardan çıkıp halkın sorunlarını dinlenmesini gerektiğini belirtti. " Kendinize hak gördüğünüzü emekliye çok görmeyin; kibirden, şatafattan, şımarıklıktan vazgeçin. Peygamber’imiz “Komşunuz açken tok yatmayın.” demiyor muydu? Komşu aç sevgili arkadaşlar; emekliler, asgari ücretli işçiler ve işsiz milyonlarca yurttaşımız geçinemiyor; duyun ve görün artık. Emekliler güvencesizliğe, zamlara, sendikal hakların engellenmesine karşı sendikaların çağrısıyla Ankara’ya yürüyorlar, “Açlık sınırında değil, ölüm sınırındayız.” diyorlar. Emeklilerin sesini lütfen duyun." dedi.

"EMEKLİ ETİ GRAMLA ALIYOR"

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bir sosyal devlet düşünün ki emeklisine bu kısacık hayatında rahat bir gün yüzü gösteremiyor. Emekli, eti gramla alıyor, sebzeyi meyveyi taneyle alıyor, doğal gazı, elektriği kesiliyor. Suriyeli göçmenlere gösterdiğiniz ilgiyi bizim emeklilerimize lütfen gösterin. Bunlar sizin vicdanınızı sanırım sızlatıyordur. Beşli çeteyi doyuramadınız, üç beş yerden maaş alan bürokratlarınızı doyuramadınız, kamu arazilerini peşkeş çektiğiniz yandaşlarınızı doyuramadınız, Zafer Havalimanı gibi soygun projesini cebine indirenleri doyuramadınız ama sıra emekliye gelince, emekçiye gelince “Bütçe nereden bulunacak?” diye soruyorsunuz. Bulunur, istenirse bulunur sevgili arkadaşlar.”