Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu günden güne büyümeye devam ediyor. Atamaların yetersizliği nedeniyle KPSS'den yüksek puan alsalar bile atanamayan öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

En verimli yaşlarında yıllarca KPSS ve atama stresi yaşayan Türkçe öğretmenleri de hayallerini kurduğu mesleklerini icra etmek için atama bekleyen öğretmenlerden. Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen Türkçe öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor

Türkçe öğretmenleri de mezun sayısının her yıl artmasının yanında yetersiz atamalar nedeniyle yığılmalar meydana geldiğini belirtiyor. Atanma sayısı yetersizken her yıl yeni mezunlarla rakiplerinin artmasına tepki gösteren Türkçe öğretmenleri atamaların artırılmasını talep ediyor.

Ülkemize dünyanın dört bir yanından vatandaşlar akın akın gelirken; mülteci, sığınmacı ya da sıfatı her ne olursa olsun Türkiye'de ikamet edecek kişilere Türkçe dil eğitimi verilmesi gerekiyor.

Afganistan, Pakistan, Suriye, Rusya, Ukrayna ve son olarak da İsrail-Filistin savaşının ardından binlerce İsrail ve Filistin vatandaşı ülkemize sığındı. Yabancıların ülkemize uyum sağlaması Türkçe dil eğitimiyle çok daha kolaylaşacakken Türkçe öğretmenlerinin uzun süre atanmayı beklemesi büyük dikkat çekiyor. 

Atama bekleyen Türkçe öğretmenlerinin ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın da dediği gibi 'Türkçe ses bayrağımız.' 

Türkiye'nin geleceği için büyük önem verilmesi gereken dil eğitimini vermeye hazır binlerce Türkçe öğretmeni atanmayı beklerken Cumhuriyet'in 100.yılında öğretmen atamalarına önem verilmesini talep ediyor. 

Atama bekleyen Türkçe öğretmenleri daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken seçimden önce verilen mülakatın kaldırılacağı sözünün tutulmasını istiyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Türkçe’nin doğru kullanımı için yeni uygulama!

Türkçe’den 70 ortalamayı tutturamayan öğrencinin teşekkür ya da takdir belgesi alamayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 70’in altında kalan öğrencinin bir üst sınıfa geçmek için de öğretmenler kurulu kararına ihtiyacı olacağını söyledi.

“Sınıf geçemecek değil ama biraz zorlaşacak.” diyen Bakan Tekin, “Anadilini doğru öğrenemeyen çocuklar, yabancı dil eğitiminde de pozitif bilimlerde de sıkıntı yaşıyor. Bütün bunlardan hareketle böyle bir karar aldık.” şeklinde konuştu.