Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy da ücretli öğretmenlerin hak ve talep ettiği çalışma şartlarına kavuşmaları için canla başla mücadele ediyor. Birçok mecrada etkinlik düzenleyen dernek saha çalışmalarıyla da yaşanılan mağduriyetin yetkililerce duyulması için mücadele ediyor. 

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, ücretli öğretmenlerin dile getirmek duyurmak için bir kez daha sahaya ineceklerini duyurdu. 

24 Ocak çarşamba günü düzenlenecek olan etkinlik, dernek başkanı Atasoy tarafından şu sözlerle duyuruldu:

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği olarak 24 Ocak Çarşamba günü saat 10:00 da Millî Eğitim Bakanlığı önündeyiz. Dernek il temsilcisi arkadaşlar ile ücretli Öğretmenlerin mağduriyetlerini 43. kez bakanlığa ve yetkililere ileteceğiz. Mağduruz. Asgari ücret altinda çalışıyoruz. Hala bir öğretmene yakışmayacak uygulamalar ile hayatta kalmaya çalışıyoruz. 

Sizleri de aramızda bize destek olarak görmek isteriz.

Saygılar sunar, İyi çalışmalar dileriz.


Başkan
Levent ATASOY