Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişikliklerle ücretli öğretmenlere yeni haklar tanıyacak. Bakan Tekin, sendikalarla yaptığı görüşmeler sonucunda öğretmenlik mesleğini güçlendirecek adımların atılacağını açıkladı.

Öğretmenlik meslek kanunu kapsamında yapılan değişikliklerle uzman öğretmenlik tanımı yeniden ele alınıyor. Artık on yılını dolduran öğretmenler, belirlenen şartları sağladıklarında uzman öğretmen unvanı alabilecekler. Bu düzenleme, öğretmenlerin kariyer gelişimlerine büyük katkı sağlayacağı umuluyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den müfredat değişikliği açıklaması: Yakın  zamanda paylaşacağız -

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'te

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ücretli öğretmenler için müjdeyi paylaştı. Öğretmenlik meslek kanunu üzerinde pek çok değişikliğin yapılacağı bilgisi aktarıldı. Geçtiğimiz günler içerisinde sendikalardan bu konu ile ilgili görüşü istenmişti. Bakan Tekin daha güçlü bir dönem ile yeniliklerin yapılacağını paylaştı.

On yıllık öğretmenlik yapanlar için gereken şartların sağlamış olduğu taktirde uzman öğretmen olmanın yolu açılacak. Ücretli öğretmenlik de geçen süre ise uzmanlıktan sayılmayacak. Yeni paylaşılacak olan haber ile birlikte ücretli öğretmenlik de uzmanlık yılında sayılması beklentileri oluştu. Konuyla ilgili henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenler odası buluşmaları kapsamında İstanbul’da düzenlenmiş olan programda öğretmenler ile bir araya geldi. Bakan Tekin ek ders ücretlerine ilişkin iyileştirmelerin yapılacağını aktararak müzik, resim ve beden dersinin sürelerinin artırılacağı ile ilgili bilgileri de paylaştı. Geçtiğimiz dönemde eğitim öğretimle ilgili atılan adımlar artarak devam ediyor.

Editör: Zeynep Peksoy