İyi Parti Milletvekili Uğur Poyraz, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, imar affına takılan vatandaşlara destek verdi. Poyraz yaptığı açıklamada, ''iktidar son yirmi yılda tam sekiz defa imar affı çıkarmadı'' diyerek iktidarı kürsüde yaptığı açıklamalarda eleştirdi. 

Bu yıl imar barışı gelecek mi? İmar affı 2023 çıktı mı, çıkacak mı? -  Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bilindiği üzere, 2018'de imar affı yasası kanun ile çıkmıştı. Mülkiyet ve imar sorunu olarak nitelendirilen, imar almadan yapılan yapılar veya imar alınmış ama daha sonra eklentiler yapılmış binalar için getirilen kanundur. İmar barışı, vatandaşın yıllardır oturduğu yerlere meşruiyet kazandıracak bir düzenlemedir.

İmar affı mı geliyor? İşte imar affı hakkında bilinmeyen son detaylar! -  Dünya Gazetesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 2018'de yaptığı açıklamada, yüz binlerce vatandaşın, barınma sorunları nedeniyle hükümet ile karşı karşıya geldiğini belirtti. Bu konunun çözümü için, İmar barışı adı altında, Yapı Kayıt Belgesi verilmesi düşünülmüştü. Yapı kayıt mağdurları ve devlet kurumları arasında çözüme kavuşturulamayan konuda, davalardan dolayı vatandaşlar mağdur edildi.

Metruk binaların yıkılmasına ilişkin teklif TBMM'de

Vatandaşların müteahhitler tarafından kandırılarak, imar izni olmayan evler satın alması, yada boş araziye ev yapmaları, imar affı mağduriyetini doğurdu. Sürece yönelik çözüm üretilmemesi ve hükümetin konuyu Meclis'te ele almaması, milyonlarca vatandaşı evlerinden çıkartılma korkusuyla karşı karşıya bırakırken, diğer yandan mahkeme süreçlerinin bitmemesi, yapı kayıt mağdurlarını perişan etti.

İlimizde Metruk Binalar Yıkılıyor

UĞUR POYRAZ'DAN YAPI KAYIT MAĞDURLARINA DESTEK!

İyi Parti Milletvekili Uğur Poyraz, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, imar affına takılan vatandaşlara destek verdi. Poyraz yaptığı açıklamada, ''iktidar son yirmi yılda tam sekiz defa imar affı çıkarmadı'' diyerek iktidara olan tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz: Yıl sonuna kadar birinci parti konumuna  geliriz | Independent Türkçe

Açıklamalarına devam eden İyi parti Milletvekili, ''Depreme hazırlığı ciddiye alan bir iktidar son yirmi yılda tam sekiz defa imar affı çıkarmazdı. Deprem vergisi adı altında toplanan 40 milyar dolara yakın kaynağı çarçur etmezdi. Deprem toplanma alanı olarak belirlenen yerlere kupon arazi gözüyle bakıp; üstlerine alışveriş merkezleri, konut siteleri yaptırmazdı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: Seçim kaybedilirse referanduma  gideriz

Yüzyıllık çınarımız Kızılay’ı ticarethane gözüyle yöneten ve dahası bununla övünen vurguncu anlayışa teslim etmezdi. Maraş’ta, Hatay’da, Antep’te, Malatya’da, Adıyaman’da şahit olduğumuz sahneleri anımsayın.

İYİ PARTİ GENEL SEKRETERİ UĞUR POYRAZ GELİYOR - Genel - Afyon Yerel Basın

Devlet ahlakının, sorumluluk bilincinin, vicdan mefhumunun zerresine sahip olan yetkililer şu manzara karşısında utanç içinde istifa ederlerdi. Bizdeyse liyakatsiz yöneticilerin yıllarca ihmal edilmiş sorumlulukları “kader planı” açıklaması ile kapatıldı,'' dedi.

Konunun meclis'e taşınmasına rağmen bir türlü çözülemeyen ve arap saçına dönen konuya yönelik Ak Parti'li Abdulhamit Gül imar affını Meclis'e taşıdı.

AK PARTİLİ ABDULHAMİT GÜL İMAR AFFINI MECLİS'E TAŞIDI! YASA ÇIKMAYACAK MI?

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, imar affı yasasına takılanlara destek verdi.. Peki Yasa çıkmayacak mı? TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine devam edileceğini hatırlatan Gül, afetlerde şehirlerin ayakta kalmaları çin çalışmaların devam edileceğine dair yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Bakan Gül: Bağımsızlığınız ve tarafsızlığınıza asla gölge düşürmeyin - Son  Dakika Haberleri

"Emperyalistler mazlum halkın karşısında mutlaka ve mutlaka yenilmeye mahkumdur. Mazlumlar, zalimlere diz çöktürecektir. Küresel sistem adalet vermekten uzaktır. BM'nin aldığı onlarca karar, İnsan Hakları Evrensel Beyannameleri neden Filistin için işlemiyor. Neden oradaki çocuklar, siviller için işlemiyor?

Abdulhamit Gül yeniden Adalet Bakanı

Kimden gelirse gelsin sivillere yönelik her türlü saldırıyı da kınıyoruz. Dinine, kimliğine bakmadan biz bu kınamayı yapıyoruz. Hiçbir şekilde siviller, çocuklar öldürülemez. Gelin imar hukukunu anayasal düzeye çıkaralım. Anayasaya 'imar affı yapılamayacağına' ilişkin düzenlemeyi hep beraber getirelim. Bunu anayasal bir norm haline getirelim,'' dedi.

İMAR BARIŞI 2023 NE ZAMAN ÇIKACAK?

 31.12.2022 tarihine kadar yapılmış izinsiz veya ruhsat ve eklerine uymayan yapılar, yapı sahiplerine yönelik daha önce yapılan açıklamada 3 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurmaları ve kayıt bedelinin 30 Mayıs 2023 tarihine kadar ödenmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilerek hukuka uygun hale getirilek denmesine rağmen verilen sözler tutulmadı.