Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'nde bazı güç ünitelerinin çatısına patlayıcıya benzeyen maddeler yerleştirdiği iddiasında bulundu.

Açıklamayı sosyal medya hesabından video olarak yayınlayan Zelenskiy, bilgiyi istihbaratından aldığını söyleyerek açık bir şekilde: “Rus ordusu, Zaporijya Nükleer Santrali'nin bazı güç ünitelerinin çatısına patlayıcıya benzeyen maddeler yerleştirmiştir.” dedi.

Rusların amacının ne olduğunu net olarak ifade etmeyen Zelenskiy, "Belki de tesise bir saldırıyı simüle etmek için, belki de başka bir senaryoları var" ifadelerinde bulundu. 

ABD Üniversitelerinde Filistin destekçilerine sert müdahale: 2.500 kişi gözaltında! ABD Üniversitelerinde Filistin destekçilerine sert müdahale: 2.500 kişi gözaltında!

Dünyadaki herkes sorumlu

Radyasyonun tüm dünya için bir tehdit olduğuna işaret eden Zelenskiy, açıklamalarında Rusya'nın tüm dünyaya karşı tek tehlike kaynağı olduğunu söyledi. Açıklamasının devamında ise tüm dünyayı uyaran Zelenskiy, "Ne yazık ki, Kakhovka hidroelektrik santraline yönelik terör saldırısına zamanında ve geniş çaplı bir yanıt verilmedi. Bu da Kremlin'i yeni kötülükler yapmaya teşvik edebilir. Bunu durdurmak dünyadaki herkesin sorumluluğudur, radyasyon herkesi etkilediği için kimse kenarda duramaz." ifadelerini kullandı.

Rus nükleer enerji şirketi Rosenergoatom’un Genel Müdür Danışmanı Renat Karaçaa ise yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Zaporijya Nükleer Santraline saldırı düzenleyeceğini savundu.

Kaynak: aa